• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gothic II için mod önerisi: The Chronicles Of Myrtana: Archolos

Üyelik Tarihi
26 Ocak 2021
Konular
93
Mesajlar
127
MFC Puanı
1,060
1.jpg

Mod Hakkında:


The Chronicles Of Myrtana: Archolos yaklaşık altı yılda geliştirilen Gothic 2 için ücretsiz bir mod. Toplamda 170 görev, 200 rastgele olay ve 1.400 NPC içerir. Sadece orijinal oyuna kattığı yeni mekanikleri ile değil, aynı zamanda tamamen seslendirilmiş olmasıyla da sıradan modlardan ayrılır. 10 Aralık 2021'de yayınlanmıştır. Modun ana kahramanı Marvin ve ağabeyi Jorn ile birlikte doğduğu ada olan Londram'dan kaçarak amcalarının yaşadığı Archolos'a ulaşmaya çalışıyor. Yolculuklarının nedeni ebeveynlerinin ölümü ve orklara karşı yaklaşan savaştır.

Kardeşler bir gemiye biner ve diğer bir grup mülteciyle birlikte daha iyi bir yaşam arayışına başlarlar. Bindikleri geminin kaptanı yolcuları kandırıp onları hayatları için savaşmak zorunda kaldıkları zor bir durumun içine sürükleyince kardeşlerin planları hızla ters gider. Ardından Archolos adasının dışarıdan göründüğü gibi bir cennet olmaktan çok uzak olduğunu içerisini keşfetmeye başlayınca ortaya çıkar, yollarda gizlenen canavarlar oradaki birçok tehditten sadece biridir. Araxos Tüccar Loncası, su büyücüleri ve Volfzack'ın varislerinin hepsi bölgede önemli bir nüfuza sahiptir ve bu çalkantılı zamanlar, hepsinin ada üzerinde özerklik kazanması için büyük bir fırsattır.

Marvin çok geçmeden Archolos'un entrikalarının içine karışır ve ihanet, fırsatçılık ile çatışan çıkarlarla dolu bir dünyada hayatta kalmanın bir yolunu bulmaya zorlanır. Bizim tarafımızdan yapılan seçimler, oyunun çevresini ve karşılaştığımız NPC'lerin hayatlarını etkiler. Ayrıca ilk Gothic oyununun başlangıcını da kısmen şekillendirerek Khorinis adasındaki Maden Vadisi'nin etrafında sihirli bariyerin oluşturulmasına yol açıyor. Hikaye bu olaydan on yıl önce geçmesine rağmen, mod serinin asıl oyunlarına tamamen uygundur.

Modun oynanışı ilk iki Gothic oyunundan bilinenlerden çok farklı değildir. Karakterimizi üçüncü şahıs bakış açısından görüyoruz, oyunun büyük kısmı diyalog, keşif ve savaştan oluşuyor. Bu faaliyetlerin üçü de sizi deneyimle ödüllendirerek kahramanın seviye atlamasını sağlıyor. Ancak becerileri otomatik olarak artmıyor ve dünyanın dört bir yanında karşılaşılan eğitmenleri ziyaret ederek karakterimizi eğitmemiz gerekiyor.

Marvin farklı yakın dövüş silahlarını kılıçlar, hançerler, baltalar ve menzilli silahları yaylar, arbaletleri kullanmayı öğrenebilir. Mod, benzersiz görünümlere sahip yüzden fazla yeni zırh ve silah sunar. Ayrıca büyü yapmayı öğrenebilir, gücünü ve el becerisini artırabilir. Kazanabileceği diğer faydalı beceriler arasında kilit açma, yankesicilik veya işçilik yer alıyor.

İlk Gothic oyunlarına kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş ve genişletilmiş olan zanaatkarlık sistemi kılıç dövmemize, iksir yapmamıza, yemek pişirmemize, sihirli parşömenler yazmamıza veya kendi cephanemizi yapmamıza olanak tanıyor. Oyuncu tüm bu becerilerini üzüm bağları, çiftlikler ve köylerle dolu Archolos adasında kullanabilir. Bölgenin en dikkat çekici özelliği, Gothic üçlemesinde şimdiye kadar gösterilen en büyük insan yerleşimi olan Archolos şehridir. Adada ayrıca derin madenler ve Adanos manastırı da bulunuyor.

Mod Yayınlanmasından sonraki beş gün içinde 100.000'den fazla indirildi ve çıkışından sonraki yaklaşık iki hafta boyunca Steam'de %98 olumlu inceleme puanına sahipti. İndirmelerin çoğu, yaklaşık %70-75'i Polonya'dan yapıldı. Mod yurtdışında da, özellikle Rusya ve Almanya'da popülerlik kazandı. Geliştiriciler The Chronicles of Myrtana ile beklemedikleri boyutta bir sürpriz yaşadılar ve modun oyuncular tarafından bu denli yoğun ilgi görmesi karşısında onlara teşekkürlerini ilettiler. Ancak, muhtemelen bunun gibi başka bir proje bir daha geliştirmeyeceklerini de belirttiler.

Modun müzikleri de dikkat çekicidir. Bir kısmı Gothic üçlemesinin klasik parçalarından oluşuyor, ancak tamamen yeni parçalar da var. Toplamda, oyun içi müziklerin tamamı Kamil Jedrzejewski, Szymon Nawrocki ve Andante's Inferno orkestrasının yardımıyla icra ettiği 34 besteden oluşuyor. Steam'den olmak üzere tamamı ücretsiz olarak indirilebiliyor. Son olarak mod ortalama 80 saat ve üzeri bir oynanış sunuyor.

Mod Görüntüleri:​


2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg


Tanıtım Fragmanı:


Oynanış Videosu:


 

_bigguy_

Süper Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
9 Eyl 2022
Konular
22
Mesajlar
4,485
MFC Puanı
41,540
Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık 👍
 

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Teşekkürler .
 

Winter

Forum Yöneticisi
Üyelik Tarihi
20 Haz 2022
Konular
176
Mesajlar
4,427
MFC Puanı
41,820
Teşekkür ederiz 🩵
 
Üst