• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gözyaşı Şişesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Peony
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peony

Onursal Üye
Forum Yaşı
11 Yıl 4 Ay
Mesajlar
44,845
Tepkime puanı
56,040
1-1.jpg


Çok eskiden birbirinden ayrı düşen insanlar özellikle de sevgililerduydukları acıdan dolayı ağladiklarında gözyaslarını bu minik şişeciklerde biriktirirler ve sevdiklerine bu şişeyi gönderirlermiş. Gözyaşı ile dolu olan şişe sevginin özlemin hasretin bir göstergesiymiş. Adeta "seni o kadar çok özledim o kadar çok seviyorum kiişte canlı göstergesi senin için bu kadar agladım bu kadar gözyaşı döktüm" derlermiş. Hasretle dökülen gözyaslarıyla dolu minicik bir şişe... Binlerce sözden sayfalarca şiirden uzun mektuplardan çok daha can alıcı değil mi?


Gözyaşı şişeleri aynı zamanda tanrılara da sunulurmuş; hatta ölüler için dökülen göz yaşları da bu şişeciklerde biriktirilerek mezarlara da konurmuş.

Ne kadar güzel öyle değil mi ?


Alıntı
 
Geri
Üst