• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gruplar Halinde Akvaryum Balıkları!!

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Kedi Balıkları (Catfishes)
kedi-baliklari.jpg


Ağız yapıları alta dönük,zeminden yemlenen balıklardırlar.Ağızları çevresinde sayıları 4 ile 8 arasında değişen duyargaları vardır.Hemen hemen her akvaryumda kullanılabilirler.Kedi balıkları hakkında genel kanı çöpçü olduklarıdır fakat zeminde olanca güçleriyle yem arayışları onların her bulduklarını yediklerini ve bir temizlik aracı olduklarını göstermez.Kedi balıklarının bu çabası tamamen yem içindir ve akvaryumunuzda oluşan pislikleri temizlemezler sadece fazla atılan yemlerin onlar tarafından tüketileceğinden emin olabilirsiniz.

Kedi balıkları genel olarak renksiz balıklardır fakat bu sınırlı renk çeşidi içerisinde vücutlarındaki benek ve desenleriyle çok hoş çeşitleri de vardır.

Tetralar (Characins)
tetralar.jpg

Gerçek bir balık görüntüsündedirler.Pulları parlak ve renkli ve dişlidirler.Orta sularda yemlenen bu balıkların ağızları da buna uygundur.2-3 cm.lik küçük türleri olduğu gibi 25-30 cm. e kadar büyüyen türleri de vardır.Hareketli ve göz alıcı renkli neon Tetralar yanında vahşi piranhalar da bu türdendirler.Çoğunlukla Güney Amerika kökenlidirler.

Barblar (Cyprinidae)
barblar.jpg


Çoğunlukla Tetralar la karıştırılan bu balık grubu da Tetralar gibi parlak pullu ve hoş balıklardırlar.Bu balıkların en belirgin özellikleri adipoz yüzgeçlerinin bulunmamasıdır.Bir çoğunda göze çarpmayan ağız uzantıları vardır ve dişsiz balıklardır.

CanlıDoğuranlar (Poecilidae)
Boyları genelde 6 cm. den fazla olmayan balıklardırlar.Yumurtaları anne karnında çatlayarak dışarıya atıldığı için canlı doğuran olarak adlandırılırlar.ağızları su üstünden yemlenmeye uygun olarak kafalarının üst kısmana doğrudur.Sırt yüzgeçleri vücutlarını arka kısmına doğrudur ve adipoz yüzgeçleri yoktur.

Goldfish: Japon balığı
goldfish.jpg

Akvaryumculuğun başlamasına neden olan balıklar
diyebiliriz bu türe.Çinlilerin 11.yy dan bu yana besledikleri ve
geliştirdikleri bu balıklar bu gün çok farklı türe sahiptirler.

Chiclidler
chiclid.jpg

Bir çok türü olan chiclid balıkları balık türleri içerisinde bu yönleriyle en karmaşık ve en ilginç balıklardandırlar. Dışsal ağızlı parlak renkli kimi zaman çizgili olan bu balıklar farklı üreme özellikleri gösterirler. Amerika gölleri ve Afrikanın Malawi, Tanganyika ve victoria göllerinde yaşayan cichlid balıklarının en yaygın olanı malawi gölü balıklarıdır.

Labirentliler (Anabantoids)
labirentliler.jpg


Afrika ve Asya kökenli bu balıklar durgun sularda yaşamalarından ve havadan da direkt solunum yapmalarına yarayan labirent organlarının olmasından dolayı bu adı almışlardır.Asya kökenlilerinin sırt yüzgeçleri gösterişlidir.Üremeleri ilginç ve zevkli bir balık türüdür.

Killifishes
killifishes.jpg

Kısa ömürlü küçük balıklardırlar.Sezonluk balık da denilir.Yaşadıkları ortam yok olduğunda bu balıklarda yok olurlar,yaşam alanları canlandığında çamur içerisine bırakılan yumurtalardan yavrular çıkar ve nesil kendisini devam ettirir.
 
Üst