• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gülek Boğazı'ndaki Ejderha ile Kral Kızının Hikayesi - Adana

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JuLia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JuLia

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
16 Yıl 11 Ay
Mesajlar
2,228
Tepkime puanı
1,670
Gülek Boğazı'ndaki Ejderha ile Kral Kızının Hikayesi - Adana
297cc4f19842a93e75bfce71fc460f34.jpg



Üstteki Resim: Gülek Geçidi, 1930



Yöre: Adana

Toros Dağlan'nda bulunan Gülek Geçidi'nde, bir kızla ejderhaya benzetilen şekillerle ilgili olarak şu efsane anlatılır:
Çok eski çağlarda Toros Dağları'nın tepesinde bir kral kızı yaşarmış. Dağların çevresi çok sık bir ormanla çevrili olduğu için buralarda dolaşmak tehlikeliymiş. Çünkü ormanda büyük bir ejderhanın yaşadığı söylenirmiş. Kral da kızına sık sık çevreyi tek başına dolaşmamasını söylermiş.
Günlerden bir gün, kızın canı çok sıkılmış ve ormanda dolaşmaya karar vermiş. Bir süre gezdikten sonra dik ve sarp bir kayalığın üzerine oturarak Gülek Boğazı'nı seyretmeye başlamış. Birden büyük bir gürültü duymuş. Aşağı baktığında kayalıklardan ejderhanın geldiğini görmüş. Ne yapacağını şaşırmış. Kurtulamayacağını anlayınca: "Allah'ım, beni ejderhaya yem yapacağına burada taş yap daha iyi." diyerek Tanrıya dua etmiş. Kızın duasını kabul eden Tanrı hem kızı hem ejderhayı orada taşa çevirmiş. (*)
 
Geri
Üst