OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Kabuklarını sıyırıp alın. Robotta püre haline getirin. Tavuk bulyonu ılık suda eritin. Salçayı püre domatesle ezip, bulyonlu suya ilave edin. Yağda unu pembeleştirin. Pembeleşen unu ateşten alın. Domates suyunu yavaş yavaş, pembeleşen una yedirin. Tekrar ateşe koyup, karıştıra karıştıra 15 dakika kaynatın. Yumurta ile sütü çırpın. Kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp, maydanoz yapraklarını üzerine serperek servis yapın.
6 kişilik
* 1 kg. domates
* 2 su bardağı su (ılık)
* 1 tablet tavuk bulyon
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 su bardağı süt
* 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
* Tuz
6 kişilik
* 1 kg. domates
* 2 su bardağı su (ılık)
* 1 tablet tavuk bulyon
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 su bardağı süt
* 1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
* Tuz