• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haberciliği Bırakıp, Can Kurtardı

Üyelik Tarihi
16 Nis 2013
Konular
2,230
Mesajlar
3,948
MFC Puanı
50
Mersin'in Tarsus ilçesinde Berdan ırmağına düşen 12 yaşındaki çocuğu gazeteci kurtardı.
82 Evler ile Şahin mahallelerini ikiye ayıran Berdan köprüsü yakınlarında arkadaşları ile birlikte yüzen 12 yaşındaki Yasin Ulaş, akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Çocuğu gören bir vatandaş polis arayarak yardım istedi. Aldıkları ihbar ile harekete geçen polis ekipleri ve gazeteciler görgü tanığının gösterdiği istikamete doğru koşarak Berdan ırmağında boğulmak üzere olan çocuğun izini sürdü. Çocuğu bulabilmek için yaklaşık 3 kilometre koşan polisler ve gazeteciler son anda ırmağın kenarındaki çalılıklara tutunan ve bağırarak yardım isteyen çocuğun yardımına koştu. Cihan Haber Ajansı Muhabiri Ayhan Kızılelma, İHA Muhabiri Ersoy Yalçın ve DHA Muhabiri Tolunay Duman polislerle sesin geldiği yere koştu. İHA Muhabiri Ersoy Yalçın kamera ve fotoğraf makinesini arkadaşlarına bırakıp sazlıkları kırmaya başladı. Sazlıkların arasına giren Yalçın, Şehit Lütfi Can Polis Merkezi Amiri Cemil Yılan'ın belinden çıkardığı kemeri küçük çocuğa uzattı. Polisinde elinden tuttuğu Yalçın, kendi canını da tehlikeye atarak, çocuğa yaklaştı. Polisin yardımı ile kemeri uzatan Yalçın, çocuğu sudan çıkardı.
BABAMA SÖYLEMEYİN
Çok korkan Yasin Ulaş, sudan çıkarıldıktan sonra, 'Amca babama söylemeyin, biz arkadaşlarımızla geldik. Orda oturuyorduk. Sıcaktı, biraz yüzdük. Ben arkadaşımla suyun içine atladım. O kurtuldu, ben sürüklendim." dedi.
Yasin Ulaş, olay yerine gelen ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 
Üst