• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamilelere 2 Saat Mola Uyarısı!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Hamilelerin sıcak havalarda yolculuk ederken dikkatli olmalarını tavsiye eden uzmanlar; "Uzun süre aynı pozisyonda oturmak kan dolaşımını yavaşlatacağı, bel ağrısı ve yorgunluk vereceği için hamilelerin yolculukta iki saatte bir araçtan inip yürümesi ve dinlenmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.
Özel Bahar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nagihan Güler, hamilelikte yolculuğun riskli olabileceği için hamile kadınların özellikle son haftalarda uzun süreli yolculuklar konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özel otomobille yapılan uzun yolculuklarda hamilelerin sürekli aynı pozisyonda oturduğunu anlatan Güler, bu durumun hamilelerde kan dolaşımını yavaşlatacağını, bel ağrısı ve aşırı yorgunluk haline yol açabileceğini, molasız yolculukların annede kramplara neden olabileceğini kaydetti. Dr. Güler; "Kan dolaşımının yavaşlaması, kramplar, nefeste düzensizlik bebeğe giden oksijen miktarını azaltacağı için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden hamilelerin iki saatte bir mutlaka mola vermesi, araçtan inip yürüyerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlamaları ve bir süre dinlenmeleri gerekir. Ayrıca araç içindeyken hareketsiz kalmaktansa, arada bir ayakları oynatarak da yapılabilecek hafif egzersiz hareketleriyle kan dolaşımı normal seviyeye getirilebilir. Özellikle son haftalarda çıkılacak yolculuklarda muhtemel sağlık sorunlarına karşı güzergah üzerinde sağlık merkezlerinin telefon ve adresleri mutlaka alınmalıdır. Zorunlu otobüs yolculuklarında ise iki saatte bir mola ve araçtan inme imkanı bulunmayabilir, bu tür durumlarda anne, alacağı yardımla otobüs içindeki boşlukta yürüyüp kan dolaşımını biraz olsun hızlandırıp riski ve yaşanacak bel ağrısını ortadan kıldırabilir. Yolculuğa çıkmadan önce ağır yiyecekler yerine taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi annenin de bebeğin de daha rahat olmasını sağlayacaktır" dedi.
Hamilelerin yolculukları sırasında emniyet kemerini kesinlikle unutmaması ve önerilen şekilde takması gerektiğini vurgulayan Güler, kemerin karnın altındangeçirilmesi gerektiğini, muhtemel sert frenlerde bebeğin baskı sonucunda zarar görmesi önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Üst