• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamilelikte Cinsellik

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Bu dönem boyunca kendinizde bedensel ve ruhsal anlamda çeşitli değişiklikler fark edeceksiniz. Bu fizyolojik değişiklikler, cinsel hayatınızı etkiler. Hamilelik döneminde cinsel istek kişiden kişiye değişir. Kimi annelerde, annelik hissi baskın olur ve bu his cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiler. Kimi annelerse vücutlarındaki değişikliklerden hoşlanır ve hamilelik boyunca libidoları (cinsel arzu) yükselir.
Hamilelik döneminde, cinsel hayatınızın periyodu genellikle ilk üç ay azalır, ikinci üç ayda artar ve son üç ayda yeniden düşer. Sebepleri;
İlk üç ayda yorgunluk, bitkinlik, uykusuzluk, hassasiyet, bulantı, kusma gibi değişiklikler gerçekleşir. Bu farklılıklar sizde cinsel isteksizlik yaratır.
3. ve 6. aylar arasında bu fiziksel değişiklikleri zamanla kabullenir ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Cinsel ilişkiye karşı ilginiz yeniden artar.
6. aydan doğuma kadar olan son dönemde ise azalan fiziksel şikayetler yeniden ortaya çıkar. Artı olarak belli zamanlarda oluşan hazırlayıcı kasılmalar, libidonun azalmasına ve cinselliği yeniden ikinci plana atmanıza neden olur.
Hamilelik döneminde cinsel ilişki bebeği etkiler mi?

Uzmanlar sağlıklı bir hamilelik sürecinde, son üç ay dışında cinsel ilişkinin bebeğe zarar verme ihtimali olmadığını söylüyor ama sorunlu gebeliklerde risk artıyor. Ancak zararlı olabilecek koşulları kendiniz değerlendirebilecek donanıma sahip olmadığınız için, bu konuda doktorunuza danışmanızda yarar var.
Genellikle doktor tarafından cinselliğe engel oluşturabilecek nedenler:

Çoğu gebelikte son 3 ay içinde.
Su kesesi erken açıldığında.
Beklenmeyen bir anda vajinal kanama olduğunda.
Önceki ya da şimdiki hamilelikte, erken doğum tehlikesinin yaşandığı durumlarda.
Rahim ağzı yetmezliğinde.
Erken doğum tehlikesinde.
Düşük ihtimalinde.
Çoğul hamileliklerde.
 
Üst