Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hamur Tepsili Et

JuLia

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2009
  • Mesajlar
    2,193
  • MFC Puanı
    181
  • MFC Seviyesi

Malzemeler

• 2 adet patlıcan

• 1 kabak

• 1 patates

• 1 havuç

• 2 domates

• 2 yeşil biber

• 250 gr kuşbaşı et veya tavuk eti

• 1 demet maydanoz

• 1 demet dereotu

• 1 demet taze nane

• taze soğan

• taze sarmısak

• 1 kaşık margarin

• tuz

• karabiber

Hamuru İçin

• 50 gr yağ

• 1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)

• 1 /2 demet nane

• biraz buzlu su

• 2 adet taze soğan

• 2 dal dereotu

• tuz

Hamur Tepsili Et Tarifi

1 Bir kaşık yağı ve eti tencereye koyup, soteleyin. içine uzunlamasına küçük doğranmış patlıcanları, kabağı, patatesi de ekleyin. Hepsini beraber sote edin.

2 Domatesi, biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi ilave edin. Kendi suyu ile ateşte 15 dakika pişirin.

3 Başka bir kapta un, yağ, rendelenmiş kaşar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüğünde açın.

4 Pişirdiğiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladığınız hamurla kapatın. Fırında kızarana kadar pişirin.
 
Üst Alt