Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hellimli Tarhana Çorbası

Osmanlı

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    4 Ağu 2015
  • Mesajlar
    15
  • MFC Puanı
    0
  • MFC Seviyesi



Hellimli Tarhana Çorbası Malzemeleri

3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam nane
1 paket hellim peyniri
1 su bardağı suda tarhanaları en az 1 saat bekletin.

Tencerede yağ, salça ve nane konulup hafif karıştırıldıktan sonra su ve ezilmiş tarhana ilave edilip tuz konulur ve sürekli karıştırarak kaynatılır.

Kaynadıktan sonra karıştırma bırakılır, 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.

Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.

Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt