• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hepavax-Gene Hakkında Bilgi

Metin

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 May 2009
Konular
482
Mesajlar
487
MFC Puanı
10
Hepavax-Gene

Flakon

Koçsel

Saflaştırılmış Hbsantijeni 10mg/0.5 mL

Ambalaj: 0.5 mL (pediyatrik doz): 1Flakon

: 1 mL (erişkin doz): 1 flakon.

Endikasyon: HepatitB virüsünün yol açtığı enfeksiyona karşı aktif bağışıklamada endikedir.Doğumdan itibaren herhangi bir yaşta uygulanabilir.

Kontra Endikasyon: Aşırı duyarlık durumunda kontrendikedir.Yüksek ateşli enfeksiyonu olankişilere uygulanmamalıdır. Ancak, önemsiz bir enfeksiyonun varlığıaşılanma için kontrendikasyon oluşturmaz.

Uyarılar: Deriiçi ya da gluteal bölgeyeuygulanmamalıdır, zira bu yollardan uygulama ile optimum immünyanıt elde edilemeyebilir.Aşı IV olarak da uygulanmamalıdır.Gebe kadınların genel olarakaşılanmaları önerilememektedir.

Ancak, yüksek risk durumunda gebebir kadının aşılanması düşünülebilir. Seyrek olarak gö-rülebilenbir anafilaktik reaksiyon durumunda derhal kullanılmak amacıylaepinefrin hazır bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri: En sık bildirilen yan etkiler,enjeksiyon yerinde ağrı, eritem ve şişmedir. Bu reaksiyonlar hafifolup, çoğunlukla aşılamadan sonraki iki gün içinde kaybolur.

Aşılananbazı kişilerde ateş, baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi ve yorgunlukgibi alışılmışın dışındaki sistemik yakınmalar gözlenmiş olmasınakarşın, bu yakınmalar ile aşı arasında bir nedensonuç ilişkisi kurulamamıştır.

İlaç Etkileşimleri: Difteri ve tetanoz toksoidleriile adsorbe boğmaca aşısından oluşan karma aşı veya canlı oral polioaşısı ile birlikte verilebilir, fakat ayrı şırıngalarla farklı yerlerdenverilmelidir.

Doz Önerisi: IM yolla uygulanmalıdır. Erişkinlerde enjeksiyondeltoid kasa yapılmalıdır. Fakat yenidoğanlar ve bebeklerde deltoidkas küçük olduğundan, baldırın öndış kısmına enjekte etmek daha uygunolabilir.

İstisnai olarak şiddetli kanama eğilimi olanlarda aşı SCuygulanabilir. Pirimer aşılama IM üç doz aşıdan oluşur: Birincidoz seçilen tarihte, ikinci doz bir ay sonra, üçüncü doz, birinci dozdanaltı ay sonra.

Yenidoğanlar ve 10 yaşına kadar küçük çocuklara 0.5mLlik form, daha büyük çocuklar ve yetişkinlere 1 mLlik form uygulanır.

Bu pirimer aşılama kürü birkaç yıl süreyle koruma sağlar. Pirimeraşılama kürü sonrasında her birkaç yılda bir, etkinlik artırıcıbir rapel dozu gerekir.
 
Üst