GECE KREMİ
HER TÜRLÜ CİT İÇİN
3çorba kaşığı tatlı badem yağı
3çorba kaşığı lanolin
2çorba kaşığı kakao yağı
2tatlı kaşığı gül suyu
1/2tatlı kaşığı süzme bal
Bdem yağılanolin ve kakao yağını benmari usulü eritin.Ateşten aldıktan sonra düzgün bir krem kıvamına gelene kadar iyice çırpın.İçine gül suyu ve balı ilave edin.Soğutun iyice karışana kadar çırpınız.
YAĞLI CİLTLER İÇİN:
15gr beyaz balmumu
60gr tatlı badem yağı
1 salatalık
Balmumu benmari usulü eritin.Badem yağını ilave
edin.Salatalığı soyduktan sonra çok ince ince
doğrayın kavonaza balmumunu örtecek şekilde sa_
latalık koyun.Kavonozun ağzını yaldızlı kağıtla
kapatın 1 saat kadar benmari usulü kaynamaya bı_
rakın.Ateşten aldıktan sonra iyice karıştırın
sonra sürerek kullanınız.
KURU CİLTLER İÇİN:
1 çay fincanı su
2 çorba kaşığı toz halinde zambak kökü
1 çorba kaşığı süzme bal
30 gr lanolin
1/2 tatlı kaşığı gül suyu
Zambak kökü tozunu suda 1/2 saat kaynatın süzün
balı ilave edin.O arada lanolini benmaride eritin.
ateşten aldıktan sonraönce zambak kökünü sonra gül
suyunu karıştırın..
HER TÜRLÜ CİT İÇİN
3çorba kaşığı tatlı badem yağı
3çorba kaşığı lanolin
2çorba kaşığı kakao yağı
2tatlı kaşığı gül suyu
1/2tatlı kaşığı süzme bal
Bdem yağılanolin ve kakao yağını benmari usulü eritin.Ateşten aldıktan sonra düzgün bir krem kıvamına gelene kadar iyice çırpın.İçine gül suyu ve balı ilave edin.Soğutun iyice karışana kadar çırpınız.
YAĞLI CİLTLER İÇİN:
15gr beyaz balmumu
60gr tatlı badem yağı
1 salatalık
Balmumu benmari usulü eritin.Badem yağını ilave
edin.Salatalığı soyduktan sonra çok ince ince
doğrayın kavonaza balmumunu örtecek şekilde sa_
latalık koyun.Kavonozun ağzını yaldızlı kağıtla
kapatın 1 saat kadar benmari usulü kaynamaya bı_
rakın.Ateşten aldıktan sonra iyice karıştırın
sonra sürerek kullanınız.
KURU CİLTLER İÇİN:
1 çay fincanı su
2 çorba kaşığı toz halinde zambak kökü
1 çorba kaşığı süzme bal
30 gr lanolin
1/2 tatlı kaşığı gül suyu
Zambak kökü tozunu suda 1/2 saat kaynatın süzün
balı ilave edin.O arada lanolini benmaride eritin.
ateşten aldıktan sonraönce zambak kökünü sonra gül
suyunu karıştırın..