• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herhangi bir konuyu objektif olarak algılamak mümkün müdür?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Loony
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Loony

İnsan insanı, Ya tamamlayamadı, Ya tam'anlayamadı.
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
11 Yıl 8 Ay
Çevremizde olan biteni sadece kendi duyu organlarımız ve beynimiz ile algıladığımız için algıladığımız hiçbir şeyin bizim fikirlerimizden bağımsız olmasının mümkün olmadığı dolayısıyla objektivitenin sadece bir kavram olarak var olduğu düşünülüyor. Tamamen objektif olmanın başka bir varlığın bedeninden çevremize bakmamızla mümkün olabileceği düşüncesi de oldukça popüler ancak bunu yakın zamanda başarabilecekmişiz gibi durmuyor.

Alıntıdır.

çok zor ...

Herkesin kendi fikri doğruymuş gibi geliyor insana.
Objektif olabildiğimizde insan değil robot oluruz bence.
Herkes aynı şeyi düşünürse ne anlamı kalır ki mutfak robotlarından :D
Bir amac var ve sen o amaç doğrultusunda haraket ediyorsun.
Her zaman tek bir doğru yoktur hayatta hiçbir konuda.
Geniş pencereden bakıldığında düşünce gücümüzün yitrilmiş olmasıyla yada herkesin aynı anda aynı şeyi kabul etmesiyle eş değer.
Kim ben objektif davranıyorum derse yalan söyluyordur.
Sana göre objektiflik bir norma inanmaksa bir başkasının objektifliği de
karsındaki insana doğru gelmeyebilir.
Velhasıl kelam fikrimce bu olgu bence gerçekleşebilcek birşey değil.
Gerçekleşmesinde .

Objektif düşünme tamamen empati ile mümkün olabilir.
Tarafsızlık mümkündur tüm ideoloji ve düşüncelerden siyrilmak için Humanist olmak gerektiğini düşünüyorum.(humanizm de bir dusunce sekli diyeceksiniz lakin bu bir gereklilik dunya icin) Beynimizi kontrol edebilirsek neden olmasın. Oraya sürekli bir şeyler yükleyen biziz.
Şu an mesela tarafsız düşünüyorum. İnsanlık adına neden olmasın diyebiliyor, kendimin ve baskalarinin düşüncelerinin tek ve geçerli olmama ihtimalini dile getiriyorum.
Objektif olmayı güçlendiren nedenler vardır. Toplumsal değerler gibi.
Yani şu şartlarda objektif düşünmek oldukça zor.

Geri