• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hindi kapama tarifi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Hindi kapama tarifi



Hindi eti için lezzetsiz, yavan dendiğini duymuşsunuzdur. Ancak doğru pişirildiğinde, hindi eti çok lezzetli olabilir. Örneğin hindi kapama, hindiyle yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden biridir. Bol baharatın lezzet kattığı bu yemeği siz de mutlaka denemelisiniz. İşte nefis hindi kapama tarifimiz…
  • pisirme-teknikleri.png

    Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 1 kilogram hindi but
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz
Hindi kapama tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı piyazlık doğrayın.
Havuç ve patates dışındaki malzemeleri soğana ekleyip karıştırın.
Hindi etlerini bu sosun içine gömün.
Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın.
Etlerinizi bu şekilde 3-4 saat marine edin.
Patates ve havucu soyup dilimleyin.
Hindileri fırın kabına aktarıp patatesleri ve havuçları kenarlarına yerleştirin.
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yemeği 200-250 derecede ısıttığınız fırına verin.
Yarım saatin sonunda folyoyu çıkarıp sıcaklığı düşürün.
Etler kızarana kadar pişirdiğiniz yemeği sıcak servis edin.


Afiyet olsun…
 
Üst