Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hindistan cevizli karides tarifi

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,162
  • MFC Puanı
    101
  • MFC Seviyesi

hindistan-cevizli-karides-67.jpg



HİNDİSTAN CEVİZLİ KARİDES

Malzemeler:


75 gr un
1/2 cay kaşığı tuz
1/2 cay kaşığı karabiber
2 çırpılmış yumurta
96 gr kurutulmuş ekmek kırıntısı
125 gr hindistan cevizi
1/2 kg ayıklanmış, sadece kuyruğu ayıklanmamış karides
Hindistan cevizi yağı (alevce kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:

3 farkli kase alın. Birine un, tuz ve karabiberi yokun. Diğerine çırpılmış yumurtaları koyun. Üçüncüsüne de ekmek kırıntılarını ve hindistan cevizini koyun. Karidesleri önce una sonra yumurtaya sonra da hindistan cevizine bulayın. Orta ateşte tavanıza hindistan cevizi yağını koyun. 2 dakika bir tarafını 2 dakika diğer tarafını kızartın. Daha kızarmış istiyorsanız bu işleme devam edin. Kızarttığınız karidesleri havlu kağıtların üzerine yerleştirin. Benim favorim bu güzel karidesleri tatlı acı sosla yemek ama sossuz bile harika oluyorlar.

Afiyet olsun…
 
Üst Alt