• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hindistancevizli Piliç Kanadı Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
1466150289759.jpg


Malzemeler

1 kg temizlenmiş tavuk kanadı
250 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz,
karabiber,
köri

Kızartmak için:

1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi,
sıvıyağ

Sos için:

Yarım su bardağı rendelenmiş pancar turşusu
1 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz,
karabiber

Hindistancevizli Piliç Kanadı Yapılışı

Sos malzemesini bir kasede karıştırarak bekletin. Tavuk kanatlarını ek yerinden ayırın. Ayrılan yerden, üzerindeki derili kısmı ters çevirin. Kemiğin bir parçasını ayırın. Ayrı bir yerde tavuk kıyması, tuz, karabiber, köri, kaşar peyniri, rendelenmiş patates ve kremayı karıştırın. Elle iyice yoğurun. Bu karışımı ters çevrilmiş tavuk kanatlarına doldurup, ağzını kapatın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Ayrı ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile karıştırılmış hindistancevizini koyun. Derin dondurucudan alınan kanatları önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da hindistancevizli karışıma bulayıp, sıvıyağda orta ateşte veya fritözde kızartın. Sosu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
Üst