• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hindistanlı sanatçı tırnaklarıyla sanat yapıyor

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Hindistanlı sanatçı tırnaklarıyla sanat yapıyor



Hindistanlı sanatçı M. Narahari, uzattığı tırnaklarını keserek, üzerine motifler işliyor. Hindistan Kitapları'na giren sanatçı, şu ana kadar 85 tırnak boyadı. Hedefi ise 100 tırnağını sanatsal bir motifle işlemek...

Hindistanlı sanatçı M. Narahari, 1995 yılında uzayan tırnaklarını kesip, üzerine desenler işlemeye başladı. Karmaşık ve hayranlık uyandırıcı resimleri tırnaklarına işleyen Narahari, 22 yılda 85 tırnağını boyadı. Hedefi ise 25 yıla 100 tırnakla girmek.



Babası ve kardeşi de sanatçı olan Narahari, onlardan esinlendiğini anlatarak, “Üniversitedeyken kardeşimin iki parmak tırnağını büyüdüğünü fark ettim ve bu yüzden de tırnaklarımı büyütmeye başladım. Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde farklı yüzeylerde resim yapıldığını gördüm. Ardından tırnaklarıma resimler yapmaya başladım” dedi.



Tırnağına ilk olarak bir özgürlük savaşçısı portresi yaptığını anlatan sanatçı, “Sonra Charminar’ı (ünlü Hint anıtı) ve Hindistan’ın ilk Başbakanı Jawaharlal Nehru’yu boyadım. Tırnaklarıma yaptığım resimler medyada da yer buldu. Bu sanat çok sabır istiyor” dedi. Tırnakların, boyanma büyüklüğüne gelmesinin bir ile bir buçuk yıl sürdüğünü anlatan Narahari, “Tırnaklarım doğal olarak güçlü. Kolayca kırılmıyor, ama yine de onlara çok iyi bakmak zorundayım. Düzenli olarak temizleyip bakım uyguluyorum ve hatta kalsiyum tabletleri alıyorum” dedi.



Hintli sanatçının resimlerinin çoğu, Rahibe Teresa, Mahatma Gandhi ve Michael Jackson gibi ünlü şahsiyetlerin minyatür portrelerinden oluşuyor. Ancak Taj Mahal ve Eyfel Kulesi gibi simgeler de var. Narahari, özel bir okulda sanat öğretmeni olarak ders veriyor.






 
Üst