• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İbrahim Saraçoğlu'ndan Soğan Kürü ve Faydaları

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
ibrahim-Saracoglu-Sogan-Kuru,-Soganin-ve-Sogan-Suyu-Kuru-Faydalari,-Ahmet-maranki-sogan-kuru-tarifi-70554751.jpg


A Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur? '.the_title().' B1 Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur? '.the_title().' B2 Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur? '.the_title().' C Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?

En Yararlı Meyveler Sıralaması, En Faydalı Şifalı Bitkiler 18992 okunma Balgam Söktürücü Bitkiler, Balgam Sökücü Bitkiler Balgam Söktürücü Bitkiler, Balgam Sökücü İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Faydaları 5919 okunma Kene Isırması Belirtileri, Kene Resmi, Resimleri, Kene Çeşitleri 5407 okunma Ciltteki Kahverengi Lekeler İçin Öneriler: Suna Dumankaya Ciltteki Kahverengi Lekeler İçin Öneriler: Suna Dumankaya 4413 okunma
Çok Yorumlanan Yazılar
Kene Isırması Belirtileri, Kene Resmi, Resimleri, Kene Çeşitleri 9 yorum Ciltteki Kahverengi Lekeler İçin Öneriler: Suna Dumankaya Ciltteki Kahverengi Lekeler İçin Öneriler: Suna Dumankaya 8 yorum '.the_title().' En Yararlı Meyveler Sıralaması, En Faydalı Şifalı Bitkiler 5 yorum '.the_title().' İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Faydaları 5 yorum Menopoz, Menopoz Nedir? Erken Menopoz Tedavisi Menopoz, Menopoz Nedir? Erken Menopoz Tedavisi




Soğan kürü ve soğan suyu son zamanlarda İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki gibi şifalı bitkiler alanında bilgiler veren kişiler tarafından önerilen faydalı kürlerdendir. Soğanın faydaları göz önüne alındığında soğan kürünün, soğan suyu kürünün oldukça faydalı olmasını beklemek oldukça doğaldır.



Öncelikle bir uyarı ile konuya giriş yapalım, soğan kürü doğrudan, doktora gidilmeden bir tedavi yöntemi olamaz. Forumlarda soğan kürü kullanımı, aşırı kullanımı sonrasında rahatsızlanan kişiler olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden bir rahatsızlığınız var ve soğan kürü kullanmak istiyorsanız öncelikle doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Soğan oldukça faydalı bir şifalı bitkidir ancak herşeyde olduğu gibi kür şeklinde fazlası zarardır. Soğan suyu söktürücü özelliği nedeniyle böbrekleri yorabilir, hatta zarar verebilir, bu yüzden internette gördüğünüz bu ve buna benzer kürleri aşırıya kaçmadan tanı ve tedavi uygulama konusunda tek yetkili kişiler olan doktorlarınıza danışarak kullanmanız tavsiye edilir.

Soğanın Faydaları Nelerdir?

Soğan oldukça faydalı bir şifalı bitkidir, yemeklerimizde sıkça kullandığımız soğan lezzetinin yanında şifa dağıtan özelliği ile de bilinmektedir, soğuk algınlığına faydası gibi bilinen yararlarının yanında soğan suyu kürü olarak kullandığında adet düzensizliği için oldukça etkili olduğu belirtilmekte olan bir şifalı bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Soğan, şifalı bitkiler arasında içerdiği vitaminler ve besleyici maddeler ile ön plana çıkmaktadır. Soğan b vitamini açısından oldukça zengindir, c vitamini, kükürt, iyot, fosfor gibi vücuda yararlı maddeleri içerir bir nevi antibiyotik vazifesi görür. Yorgunluğu giderir ve bedene güç ve canlılık verir. İştah açıcı özelliği de vardır. İdrar vasıtası ile vücutta biriken su ve fazla üreyi dışarı atmaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.. Soğan zayıflamaya da yardımcıdır, kilo verdirir, şişmanlığı önler, damar sertliğini de önler. Soğan şifalı bitkisi sinirleri yatıştırır, uykusuzluğa iyi gelir. Öksürüğü söktürücü etkisi ile de bilinir. Bir çok kanser hastalığına karşı vücudu koruduğu bilinmektedir. Bağırsak kurtları için de soğan kürü kullanılabilir. Soğanın böbrek taşı konusunda iyi geldiği belirtilsede soğan suyu, adaçayı, maydanoz kürü gibi karışımların söktürücü özelliğe sahip oldukları için böbrekleri yorduğu bilinmesi gerekmektedir. Bu yüzden böbrek rahatsızlıkları olanlara tavsiye edilmez. Özellikle böbrek taşı olanların internetteki kürler, vb karışımları uygulamak yerine bu konuda eğitim almış tek yetkili tanı ve tedavi uygulayabilecek kişiler olan üroloji doktorlarına danışmaları, muayene olmaları gerekmektedir. Böbrek taşları günümüzde Türk doktorları tarafından pcnl-pnl perkutan ameliyatları ile sırttan 1-2 cm lik bir kesik açılarak alınabilmektedir, bu yüzden öncelikle üroloji doktorlarına gitmeniz tavsiye edilir.

Soğan Kürü ve Soğan Suyu Kürünün Faydaları Nelerdir?

Soğan kürü İbrahim Saraçoğlu tarifi ile sıkça duyulmaya başlanmıştır. Soğan kürü ile ilgili Ahmet maranki tarafından yazılmış yazılar da vardır. Soğan suyu kürü kullanımı öncesi doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Kadın hastalıklarından olan polikistik over sendromuna da oldukça faydalı olduğu belirtilen soğan suyu kürü, yumurtalık kistini yok etmeye yardımcı olur. Soğan suyu, erken menopoz, kısırlık, sancılı adet ağrıları, endometrioma çikolata kisti, sık ve fazla adet görme gibi özellikle kadın hastalıklarına karşı soğan kürünün kullanıldığı görülmüştür.

Soğan suyu nasıl yapılır? Evde nasıl hazırlanır?

İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki Soğan kürü hakkında tarifler vermişlerdir.


İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Kürü Faydaları, Ahmet maranki soğan kürü tarifi

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü

Soğan Kürü Tarifleri

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Nasıl Yapılır?

Kürün yapılışı, ibrahim saraçoğlu soğan kürü hazırlamak için bir adet kuru soğanın kabuklarını soyup 4/5 parçaya böldükten sonra önceden hazırlayacağınız kaynatıldıktan sonra bekletilmiş olan yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun içerisine koyduktan sonra bu karışımı yaklaşık 4-5 dakika kadar kaynatınız. Kullandığınız suyun klorsuz olması tavsiye edilir. Kaynattığınız soğan kürünün suyunu bir süre beklettikten sonra içmeye başlayabilirsiniz(aşırıya kaçmadan) günde en fazla bir bardak kadar tüketebilir. Hergün tüketmeniz tavsiye edilmez, böbrekleri yorabilir. Soğan suyunu taze olarak hazırlayıp ılık olarak tüketmeniz tavsiye edilir. Uzun süre beklemiş soğan kürü sularını tüketmeniz tavsiye edilmez. Soğuk soğan suyu tüketmeniz de tavsiye edilmez.
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Kürü Faydaları, Ahmet maranki soğan kürü tarifi

Ahmet Maranki Soğan Suyu Kürü

Ahmet Maranki Soğan Suyu Kürü Tarifi

Ahmet maranki soğan suyu kürü için akşam yatmadan önce bir litre kadar suya 1 veya 2 adet kadar soğanı bölüp sabaha kadar beklettikten sonra 1 bardak tüketilmesi belirtilmiştir.

Soğan suyu kürü için hangi tip soğanları tercih etmeliyim?

Şifalı bir bitki olan Soğan suyu kürü için orta boy bir soğan işinizi görecektir, soğan tipleri arasında kırmızı ve mor olan soğanlar yerine beyaz soğan tercih etmeniz gerekmektedir. Ayrıca soğanların taze olmasına dikkat etmelisiniz.
 
Üst