• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

İlginç bilgiler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Herkül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkül

Admin
Konum
BERGAMA
Forum Yaşı
13 Yıl
Mesajlar
32,188
Tepkime puanı
16,020
oQv1EQ.jpg


Dünyada enteresan sorular ve hepsinin de bir cevabı vardır.

İşte ilginç bilgiler ve sorular ;

JL1vqW.jpg


Çinlilerin gözleri neden çekiktir ? şaşırtıcı olarak tüm dünya insanlarının gözleri aynıdır. Gözü çekik yapan, göz kapağı ile ilgili bir durumdur.Göz kapağının ikinci katı gözün üstüne iniktir. Bunun nedeni yoğun kar beyazlığından ve soğuğundan gözleri korumaktır. Çin’de kar yağmıyor dediğinizi duyar gibiyiz ama unutmayın Asyalıların ana merkezi kuzey Asya bölgesidir. İnsanlar oradan aşağı kısımlara yerleşmiştir. Dikkat ederseniz burun delikleri de soğuğa karşı küçülmüştür. Ciltleri de yağlıdır. Bu nedenle çekik gözlü değil, düşük göz kapaklı denilmelidir.

mlBn4Y.jpg


Ateş böceği nasıl ışık yayar ? Ateş böceklerinde moleküler bir kimyasal işlemle ışık saçarlar. Moleküllerinden ayrılan kimyasallar yüksek bir enerji çıkarırlar ve bu enerjiyi ışığa dönüştürürler. Bu nedenle ateş böceği ışık üretmek için iki ana kimyasal üretir. Bu kimyasalları harekete geçirmek için de oksijen pompalamak zorundadır.

Vpdb0y.jpg


Dünyda en çok söylenen şarkı nedir? Dünyada en çok söylenen şarkı, Happy Birtday to you’dur. Amerikalı iki kardeş tarafından bestelenmiştir. Asıl ismi, hepinize günaydındır. daha sonra sözleri değiştirilmiş ve dünyaya yayılmıştır. Şu anda telif hakkı, Warner chappel müzik şirketine aittir. Kullananlar şirkete telif ödemek zorundadır.

oQv1j7.jpg


Horozlar neden sabah öterler? Sabahları sadece horozlar ötmezler. Horozların sesleri gür çıktığından sadece onların öttüğünü sanırız. Tüm kuşlar ve canlılar sabahları öterler. Bunun nedeni günün ilk ışıklarına ayarlı biyoritimleridir.

P39g07.jpg


Saat neden sol kola takılır? Sağ kolumuzu kullandığımızdan saat bir yere çarpmasın ve hasarlanmasın diye sol kola takılır. Saatinizi kurmak istediğinizde ya da düzenleme yapmak gerektiğinde kolunuzdan çıkarmak zorun da da kalmazsınız.​
 
Geri
Üst