• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İlişkiyi sabote eden 3 şey

Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
İlişkiyi bozan davranışlardan arınma hareketini başlatıyoruz! Yüzleşmeniz için ilişkinizde sergiliyor olabileceğiniz 3 yanlış hareketi okuyun.



ayrilik_kavga_iliski_glr.jpg



Her ilişkinin kendine has sorunları olduğu bir gerçek. Fakat bir genelleme yapmaya kalkarsak çoğu ilişkinin güzel gidişatını sekteye uğratan ortak davranış biçimleriyle karşılaşırız.

Sizi belki sizin belki de partnerinizin 3 davranışıyla yüzleştireceğiz. Bu davranışlar size aitse siz, partnerinize aitse de partneriniz, artık ilişkinizi sabote etmeye bir son verin. Siz iyisi mi bu yazımızı okuyarak ve eşinize okutarak, olumsuz davranışlardan arınma hareketini başlatın.

1. Her şeyi sizin bildiğinize inanmak
Belki bütün soruların cevaplarına sahip olan sizsinizdir, fakat düzenli olarak eşinizin hatalarına dikkat çekip düzeltmeye çalışmak onun sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz. Sürekli hata düzeltici konumda olmak sizi itici bir profilin içine sokar.

Ama biraz kendinizi tutmayı, ilişkinin ‘çok bileni’ olmamayı deneyin. Üstelik şunu da göz ardı etmeyin ki, devamlı hatası düzeltilen ya da fikirleri için uyarılan, onaylanmayan kişi, zamanla fikirlerini beyan etmekten kaçabilir. Bu da zaman içinde gerilim ve iletişimsizlik sorununu getirir ilişkiye.

2. İletişim kuramamak
İlişkinizin yürümesini istiyorsanız partnerinizle iletişim kurmak zorundasınız. Bir şey canınızı sıkıyorsa, onu içinize atmaktan ya da partnerinizin kendiliğinden tahmin etmesini beklemektense partnerinize sizi üzen şeyi açıkça anlatın. Aynı şey onun için de geçerli. Eğer onun üzgün ve mutsuz olduğunu seziyorsanız mutlaka neler olduğunu sorun.

Unutmayın, sorunları paylaşmak sizi birbirinize daha da yakınlaştırır. Karşılıklı olarak dertlerinizi içinizde saklamaksa sizi birbirinizden uzaklaştırır.







iliski_kavga_tartisma_glr.jpg


3. Sürekli kendini savunmak
Bu, çoğu zaman yapan kişiler tarafından fark edilmeden sergilenen bir davranıştır. Eşlerin karşı tarafı anlamaya çalışmadan, sürekli kendilerini savunması, ayrılığı getiren davranış biçimlerindendir. Her davranışa bahane bulmak, kendi davranışlarını sürekli rasyonelleştirmek, karşı taraf sizinle ilgili bir olumsuzluktan şikayet ettiğinde “Sen bunu daha çok yapıyorsun” deyip oku ona çevirmek, onu dinlemeden kendi fikrini söylemek ilişkiyi olumsuz etkiler. Savunma odaklı değil, anlama odaklı bir ilişki kurmak gerekir.
 
Üst