OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,924
- MFC Puanı
- 1,410
Malzemeler
6 adet patlıcan
1 bardak sıvıyağ
6 adet soğan
15 adet sarımsak
1 bardak zeytinyağı
2 adet domates
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 adet kesme şeker
2 bardak su
Tuz, karabiber
İmam Bayıldı Nasıl Hazırlanır
İlk olarak patlıcanları çizgili olacak şekilde soyalım ve tuzlu suda bekletelim. Daha sonra patlıcanları kurulayalım ve kızgın yağda kızartmaya başlayalım. Kızartma işleminde sonra fırın tepsisine dizelim, orta kısımlarını uzunlamasına bıçak yardımı ile keselim.
Daha önceden yarım halka şeklide doğradığımız soğanları, sarımsağı zeytinyağın da kavurmaya başlayın. Doğranmış domates,maydanoz, şeker, yeşil biber, tuz ve karabiberi ilave edelim, 10 dakika kadar pişirelim. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, fırında kızarttığımız patlıcanların üzerine eşit olacak şekilde bölüştürelim ve 2 bardak su ekleyerek tekrar fırına verelim. 25 dakika pişirelim. İmam bayıldı soğuduktan sonra servise hazır, afiyet olsun.
6 adet patlıcan
1 bardak sıvıyağ
6 adet soğan
15 adet sarımsak
1 bardak zeytinyağı
2 adet domates
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 adet kesme şeker
2 bardak su
Tuz, karabiber
İmam Bayıldı Nasıl Hazırlanır
İlk olarak patlıcanları çizgili olacak şekilde soyalım ve tuzlu suda bekletelim. Daha sonra patlıcanları kurulayalım ve kızgın yağda kızartmaya başlayalım. Kızartma işleminde sonra fırın tepsisine dizelim, orta kısımlarını uzunlamasına bıçak yardımı ile keselim.
Daha önceden yarım halka şeklide doğradığımız soğanları, sarımsağı zeytinyağın da kavurmaya başlayın. Doğranmış domates,maydanoz, şeker, yeşil biber, tuz ve karabiberi ilave edelim, 10 dakika kadar pişirelim. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, fırında kızarttığımız patlıcanların üzerine eşit olacak şekilde bölüştürelim ve 2 bardak su ekleyerek tekrar fırına verelim. 25 dakika pişirelim. İmam bayıldı soğuduktan sonra servise hazır, afiyet olsun.