• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

iPhone 5S ‘katil uygulama’ ile gelecek!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Apple, teknoloji dünyasına değişim getirecek hizmet ve uygulamalar üzerinde çalışıyor olabilir.

Küresel finansal hizmetler şirketi Morgan Stanley’den verilen bilgiye göre, Apple 2013 sonu için internet tabanlı hizmetler ve ‘katil bir uygulama’ sunmaya hazırlanıyor. Katil uygulamanın, iPhone 5S ile gelmesi bekleniyor.

Apple yönetimiyle görüşen Morgan Stanley analisti Katy Huberty, ABD’li elektronik devinin Haziran ayında düzenlenecek Worldwide Developers konferansında ‘yen bir internet hizmeti sunabileceğini’ ifade etti.

Apple Insider’ın verdiği bilgiye göre, yeni internet hizmeti internet üzerinden müzik yayını veya bir mobil ödeme sistemi olabilir. Aynı zamanda, Apple Internet Yazılım ve Hizmetleri biriminin şefi Eddy Cue’nun, iCloud ve iMaps uygulamalarını geliştirmek için çalıştığı, ayrıca yeni hizmetler üzerinde plan yaptığı öne sürüldü.

Hubety, “Apple bu hizmetler için yazılım geliştirici veya kullanıcılardan ücret alabilir. Böylece Apple’ın yıllık gelir akışı artar ve geniş kullanıcı tabanından daha iyi gelir elde edebilir... Örneğin Apple ‘freemium’ model ile müzik yayın hizmeti sunabilir” ifadesini kullandı.

Freemium uygulamalar, kullanıcılara belli içerikleri bedava indirme imkanı sunuyor, maliyet reklamlar veya uygulama satın alımlarıyla karşılanıyor. Bu uygulamalar bazen belli bir ücret karşılığında reklamların kaldırılması seçeceğini de sunuyor.

“KATİL UYGULAMA iPHONE İLE GELECEK”
Huberty, Apple’ın kısa bir süre önce Adobe’nin üyelik tabanlı hizmetleri ve kablosuz cihazların geliştirilmesinden sorumlu ismi Kevin Lynch’i transfer ettiğini hatırlatarak, yeni proje üzerindeki çalışmaların hız kazanmış olabileceğini belirtti.

Apple Insider, şirketin ‘iRadio’ adı verilen bir internet radyo hizmeti üzerinde çalıştığını ancak Apple yönetimiyle içerik sahipleri arasında anlaşmazlık olduğu ifade edildi. Dahası, Apple’ın Warner Music ve Universal Music Group şirketleriyle anlaşma yapacağı öne sürülse de, bu konuda resmi bir bilgi bulunmuyor.

Huberty, Apple’ın iPhone 5S ve düşük fiyatlı modeliyle büyük bir gelir elde etmeyi planladığını, özellikle Japonya’nın NTT Docomo ve Çin’in China Mobile telekomünikasyon şirketleriyle yapılacak işbirliğinden büyük kar sağlamayı amaçladığını belirtti. Yeni nesil iPhone’un, 4S modelindeki Siri’ye benzeyen ‘katil bir uygulama’ ile geleceği düşünülüyor.

Katil uygulama (killer application), karşıladığı ihtiyaç ve getirdiği önem sayesinde donanım, oyun konsolu, yazılım, programlama dili veya işletim sistemi gibi çok daha geniş bir teknoloji için çekirdek değer haline gelen bilgisayar programı anlamına geliyor.

Katil uygulamanın, Apple’ın Passbook ile adım attığı mobil ödeme benzeri bir hizmet sunabileceği öne sürülüyor. Huberty, katil uygulama sayesindei Phone 5S’in satışlarının ciddi ölçüde artmasının beklendiğine dikkat çekti. Huberty, Apple’ın yeni hizmetleri, uygulaması ve yeni nesil iPhone ile başlayacak dönemde yıllık gelirlerini 25-30 milyar dolara çekmek istediğini belirtti.


 
Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Allah Razı oLsun.Paylasım ıcın tesekkurler.
 
Üst