OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
İrmikli Lokma Tatlısı Tarifi Malzemeleri
2 su bardağından az eksik irmik
Yarım paket tereyağı (125 gr.)
2 su bardağı süt
3 yumurta
Şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu
İrmikli Lokma Tatlısı Tarifi
İrmikli lokma tatlısı yapılışına şerbeti hazırlayarak başlıyoruz, 4 su bardağı su ile 3 su bardağı şerbet kaynatın ocaktan inmesine yakın çeyrek limon suyu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Altı yapışmayan bir tavanın içinde 125 gr. tereyağını eritin, 2 su bardağından 1 parmak eksik irmiği dökün ve tahta kaşıkla karıştırarak irmiği yakmadan sarı bir renk alana kadar kavurun.
Kavrulan irmiğin üzerine 2 su bardağı süt ekleyip tavanın kapağını kapatarak irmik sütü çekene kadar pişirin, daha sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
3 adet yumurtayı tek tek kırıp irmiğe yedirip bir hamur hazırlayın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın kızgın bol yağda kızartın ve soğuk şerbetin içine atın ve alın irmik tatlısının içine şerbet çekmemeli dışı çıtır çıtır olmalı, üzerine kürdan batırıp servis yapabilirsiniz İrmikli lokma tatlısı tarifi hazır.
Afiyet Olsun.