• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İsim seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Üyelik Tarihi
7 Şub 2013
Konular
2,245
Mesajlar
4,703
MFC Puanı
20
Aylar öncesinden düşünülmeye başlanır, dede adı mı olmalı anneanne mi yoksa kendi seçtiğimiz isimlerden biri mi derken 9 ay boyunca neredeyse her an isim seçenekleri araştırlır.

Seçeceğiniz isim, bebeğinizin karakterini yansıttığı gibi anlaşılır ve kulağa hoş gelmesi de dikkat edilmesi gereken noktalardan.

Bebeğinize isim seçerken dikkat edilmesi gerekenler;

İsmin anlamı: Bebeğinize vereceğiniz isimde dikkat edilmesi gereken ilk nokta ismin anlamı. Karakterini yansıtacağı da göz önünde bulundurulursa, seçeceğiniz isimlerin pozitif anlamlar ifade etmesine dikkat edin.

Anlaşılır olması: Kısa, anlaşılır ve söylenmesi kolay bir isim tercih etmek, hem bebeğinizin ilerde zorluk yaşamamasını hem de çevrenizdeki insanların bebeğinizin ismini kolay telaffuz etmesini sağlayacaktır.

Unisex isimler: Deniz, Umut, Derya gibi hem erkek hem de kızlar da kullanılan isimleri tercih etmemeniz ilerde isim ile ilgili yaşanacak yanlış anlaşılmaların önüne geçmesini sağlayacaktır.

Kulağa güzel gelmesi: Onca seçenekten sonra yine de çocuğunuza vereceğiniz ismi seçemiyor ve kararsız kalıyorsanız, içlerinden seslendirme denemesi yaparak kulağa en hoş geleni seçmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
 
Üst