• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İskender Erol Evrenosoğlu, Sahte Peygamber İskender Erol Evrenesoğlu toprağa verildi, İskender Erol

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
İskender Erol Evrenosoğlu, Sahte Peygamber İskender Erol Evrenesoğlu toprağa verildi, İskender Erol Evrenesoğlu kimdir?

ev.jpg



İSKENDER EVRENESOĞLU KİMDİR?Sahte peygamber olarak bilinen İskender Evrenesoğlu 1942 yılında doğdu.1986'da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalıştı.İskender Evrenesoğlu çesitli kelime oyunlarına başvurarak kendisinin kitaplı bir resul olduğunu ama peygamber olmadığını söylemektedir. Veli-Resul ve Nebi-Resul şeklinde iki tip resullük durumunun olduğunu ve kendisinin bu kategorizasyonda ikinci tür olan Veli-Resullerden biri olduğunu ve Allah tarafından Türk ırkını tebliğle, irşadla vazifelendirildiğini iddia etmektedir.

İSKENDER EVRENESOĞLU VAHİY GELDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ
Tüm peygamberlerin misakta kendisini desteklemek için söz verdiğini ve kendisinin Mehdi-Resul olarak zuhur edecegi zamanı yüzyıllar öncesinden gözlediğini ve zuhurunun işaretinin Duhan Sûresi gereği çıkacak olan bir duman olduğunu söyleyen biridir.Rabbimizin, Hz. Muhammed (s.a.v.) müstesna hiçbir beşer için “Habibim” dememesine rağmen kendisine Allah’ın ‘Habibim' diyerek hitap ettiğini söylemiştir.Bir zamanlar Sinop’ta düzenlediği konferansa katılan vatandaşlar da düzenlenen toplantıya telekonferans sistemi ile iştirak eden ve kendisinin peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu'nu protesto ederek salonu terk etmişlerdi.

e3.jpg


SAHTE PEYGAMBER İSKENDER EVRENESOĞLU CENAZE TÖRENİ
ABD’de beş gün önce kalp yetmezliğinden ölen İskender Evrenosoğlu, Bursa’da toprağa verildi.“Risalet Nurları” adlı kitabının Allah tarafından yazdırıldığını, önce mesih sonra da peygamber olduğunu iddia eden 86 yaşındaki Evrenesoğlu’nun cenaze törenindeki kalabalık dikkati çekti. Cenazeye katılanların büyük bir kısmı ellerindeki cep telefonlarıyla canlı yayın yaptı.Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı.Dün akşam Amerika'dan havayoluyla getirilen cenaze için güvenlik tedbirleri alındı. Çok sayıda seveni Hamitler Mezarlığı'nda öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında saf durdu.

e4.jpg


Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı cenaze Hamitler Mezarlığı'nda yağmur altında toprağa verildi.

Alıntıdır.
 
Üst