• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

İşletim Sistemi Live ISO'larını Windows Önyüklemesine Ekleme

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Konum
BERTUNA
Forum Yaşı
6 Yıl
Mesajlar
5,458
Tepkime puanı
17,060
Merhabalar

Bugün resimli bir anlatım hazırlayayım dedim, dediğimi de yaptım , hazırladım ama Linux live dvd'lerinin ISO dosyalarını Windows Önyüklemesi ile başlatamadım ama Windows 7 ve 8.1 Live DVD 'leri Windows Önyüklemesinden başlatabildim.

Nasıl Yapılır Videosu:


Bu yöntemin, nasıl işe yaradığını gösteren kendi ekran kaydı görüntüleri (Resimler, Nokia C6-01 Telefonundaki CameraPro 8.1 uygulaması ile çekilmiştir.)

1.NORMAL DURUM (ÇİFT ÖNYÜKLEME)

6159.jpg


2.YÖNTEMİN UYGULAMASINDAN SONRAKİ WİNDOWS LOADER'in (Windows Önyükleme Yöneticisi) SON DURUMU

6160.jpg


3.BU YÖNTEMİN BİR MS_DOS UYGULAMASI (Hiren's Boot DVD Bad Sektör Taraması ve Tamir İşlemi(Yazılımsal Hatalar))

6161.jpg


Gördüğünüz gibi EasyBCD yazılımı ile bunlar yapılabilmekte olup;

6 sistem ISO'da + 3 sistemden diskten olmak üzere , 9 farklı sistemi tek bir makina içinde randımanlı kullanmak mümkün olup, Linux ISO larında dikkat edilecek tek husus, ISO'nun bulunduğu disk biriminin dosya sistemi FAT32 olmak zorundadır.Varsayılan blok boyutu 4 Kb olmalıdır.

 
Geri
Üst