Ispanaklı Pudingli Magma Kek Tarifi'nin Malzemeleri
3 yumurta
1. 5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Pudingi için:
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
1 paket labne peyniri ( 200 gram )
Üzeri için :
Meyve veya çikolata sos
Arzuya göre beyaz çikolata
Ispanaklı Pudingli Magma Kek Tarifi'nin Yapılışı
Magma Kek hem pratik oluşu
hemde pasta lezzeti ve görüntüsünde oluşu nedeniyle
favori tariflerimden biridir. Bugün
ıspanaklı ve pudingli şeklini sizlerle paylaşacağım Dilerseniz hemen tarfimize geçelim. . . .
Öncelikle soğuması gerektiği için pudingini pişirmekle işe başlayalım. Pudingi arkasındaki tariften yarım bardak eksik sütle pişirin. Ilıması için kenara alın. Ilıdıktan sonra
suyu süzülmüş labne peynirini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından keki için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam edin. Unu
kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kek hamurunuza ilave ettikten sonra tekrar çırpıp
yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru dökün . Pudingi kenarlara fazla yaklaştırmadan üzerine kepçe yardımıyla boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce
kürdan testi yapmayı unutmayın. Pişen kekinizi soğuması için kenara alın ve üzeri için kullanacağınız meyve veya çikolata sosunu hazırlayın. ( Ben yazın hazırlayıp dondurucuya koyduğum çilek sosumu kullandım ). Hazırladığınız sosu kekinizin üzerine istediğiniz şekilde yayıp
iyice soğuması ve dilimlediğiniz de muntazam şekilde dilimlenmisi için bir gece buzdolabında bekletip ertesi günü kelepçeli kalıptan çıkarıp
dilimleyerek servis edin. Ben üzerine benmari usulü erittiğim beyaz çikolata ve drajeyle sunum yaptım. Siz dilediğiniz şekilde sunuma hazırlayabilirsiniz.