• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Isparta'da 6 Çeşit Soğanlı Bitki

Üyelik Tarihi
16 Nis 2013
Konular
2,230
Mesajlar
3,948
MFC Puanı
50
Isparta'da 6 Çeşit Soğanlı Bitki Yetiştirilerek Orman Köylüsüne Ek Gelir Temin Edilec
Isparta'da 6 Çeşit Soğanlı Bitki Yetiştirilerek Orman Köylüsüne Ek Gelir Temin Edilecek
Isparta'da, Orman Köylüsüne Gelir Getirecek Bazı Bitki Çeşitlerinin Yetiştirilmesini Sağlayacak Proje Başladı. Proje Kapsamında Ağlayan Gelin, Kral Tacı, Kış Boynuzotu, Manisa Lalesi, Kardelen ve Safran Gibi Soğanlı Bitkilerin Orman Köylüsü Tarafından Yetiştirilmesi Planlanıyor.







Isparta'da, orman köylüsüne gelir getirecek bazı bitki çeşitlerinin yetiştirilmesini sağlayacak proje başladı. Proje kapsamında Ağlayan Gelin, Kral Tacı, Kış Boynuzotu, Manisa Lalesi, Kardelen ve Safran gibi soğanlı bitkilerin orman köylüsü tarafından yetiştirilmesi planlanıyor.

Isparta Kalkındırma Derneği'nin talebi üzerine geliştirilen projenin tanıtımında konuşan Vali Ali Haydar Öner, köylünün kısa süreli, mevsimlik çalıştığı ormanı bir gelir kapısı olarak görmediğini söyledi.

Vali Öner, orman köylüsüne alternatif gelir kaynakları oluşturmak için yer altı zenginliklerinin de işletilmesi gerektiğini belirtti. Öner, "Bu dağlarda gizli hazineler, farkına varamadığımız potansiyeller mevcuttur. Ormanlık alanlarımız da dağlık alanlarımız da değerlendirilmesi gereken bölgelerimiz arasında yer alıyor. Şimdiye kadar bilinçsizce yok ettiğimiz ormanlarımızın yerine sürdürülebilirlik kavramı öne çıkıyor. Ormanlık alanlardaki bir takım değerlerin farkına varıyoruz." dedi.

Toprağın üzerindeki bitkilerin yanı sıra altındaki gizli hazinelerin de ortaya çıkarılmasını isteyen Vali Öner, "Ormanlık alanlarda yeterli iş ve istihdam olanağı olmadığı için orman ürünleri işlerinde kısa süreli çalışan köylüler, bunu yeterli gelir kaynağı olarak görmüyor. Yer altı kaynaklarının devreye girmesiyle, köylüler daha fazla gelire kavuşacak. Valilik olarak üretime yönelik gerekli destekleri vermeye hazırız." diye konuştu.

Proje sorumlusu Ayşe Sermin Özer de 4 yıldır Yenişarbademli, Aksu, Yakaavşar ve Kesme'de üretimi yapılan soğanlı bitki türlerinin yetiştirilmesi konusunda başarı sağlandığını, yörede ticari amaçlı ekim çalışmalarının başlatıldığını kaydetti.

Projenin tanıtımına Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Bahar, Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, belediye başkanları ve orman mühendisleri katıldı.
 
Üst