• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İstanbul Sel, İstanbul'da son yılların en kuvvetli yağmuru!

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Meteoroloji'nin son dakika uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış başladı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldiği belirtildi. Kuvvetli yağışın saat 15.00'da sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.

İstanbul'a 1 günde son 32 yılın en yüksek yağışı düştü. Günün ilk yarısında metrekareye; Silivri'de 128 kg, Üsküdar'da 108 kg, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 80 kg yağmur yağdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş AKOM'dan yaptığı son dakika açıklamasında "Öğleden sonra daha ciddi bir yağış gelecek" uyarısında bulundu.

İstanbul'daki sel ile ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, "Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş"dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da "Bu bir afettir,zararlar karşılanacak" açıklaması yaptı.

son-dakika-istanbul-da-yagmur-cok-fena-bastirdi--9510471.Jpeg


Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur çok şiddetli bir şekilde etkili olmaya başladı. İstanbul'da şiddetli yağış trafiği de kilitledi çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. İstanbul'da bugün metrekareye 50-60 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşanırken, trafik durma noktasına geldi. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan kimi metrobüslerin içine su doldu, bazı metro duraklarını su bastı . Vatandaşlar duran trafik nedeniyle yürüyerek işe gitmeye çalışırken, sağanağın, öğle saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

fft16_mf9512522.Jpeg


SAAT 15.00'TEN SONRA ETKİSİ AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul'daki sağanağın saat 15.00'ten sonra etkisinin azalmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından, "Meteorolojik Değerlendirme 1" başlığıyla duyuru yaptı.

Marmara Bölgesi'nde devam eden kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın saat 15.00'ten sonra Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak yağışlı sistemin Marmara'nın doğusuna hareket ederek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Saat 11.00 itibarıyla son 6 saatte, Silivri'de 128, Üsküdar'da 108, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 78, Çatalca'da 55, Kırklareli/Vize'de 45, Eyüp'te 44, Güngören'de 44, Çekmeköy' de 39 ve Kadıköy'de 35 kg yağış kaydedilmiştir."

fft16_mf9512523.Jpeg


SON 32 YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞI

İstanbul'a 1 günde son 32 yılın en yüksek yağışı düştü. Günün ilk yarısında metrekareye; Silivri'de 128 kg, Üsküdar'da 108 kg, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 80 kg yağmur yağdı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU AFET DÜZEYİNDE

Başbakan ve AK Parti Grubu Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısının ardından, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti: "Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak."

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: YOLDA KALAN AKOM'U ARASIN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir afettir, yağmur kesildi. Şu anda ulaşılamayan nokta yok. Zararlar karşılanacak" dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise yolda kalanların AKOM'u aramaları çağrısına yaptı.

İSTANBUL VALİSİ'DEN UYARI GELDİ!

İstanbul genelinde etkili olan sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yağışın akşama kadar devam edeceğini, vatandaşların mümkün olduğu kadar trafiğe özel araçlarıyla çıkmaması uyarısında bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Saat 14.00'den sonra yoğun yağış bekleniyor. Yağış akşama kadar devam edecek. Vatandaşlarımızdan ricamız, trafiğe mümkün mertebe özel araçlarıyla çıkmamalarıdır" uyarısında bulundu.
 
Üst