• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

İşte AK Parti'nin yaptırdığı son anket sonucu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SouL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SouL

Yönetici
Forum Yaşı
13 Yıl 6 Ay
AK Parti, anayasa için yapılan son anketleri masaya yatırdı. Türkiye genelinde yeni sisteme ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 57’yi aştı.

iste-ak-parti-nin-yaptirdigi-son-anket-sonucu-8655086.Jpeg

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde Ak Parti, vatandaşın nabzını tutmak için neredeyse her hafta kamuoyu yoklaması yaptırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın miting yaptığı illerde ise, miting biter bitmez yeni anketler düzenleniyor.

Bu kapsamda, son yapılan kamuoyu yoklamaları AK Parti’nin en üst karar organı olan MKYK’nın hafta sonu gerçekleştirilen toplantısında masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılan en son anketlere göre referandumda hayır oyu kullanacağını söyleyenlerin oranı yüzde 35, evet diyeceklerin oranı ise yüzde 47. Kararsızlar dağıtıldığında bu rakam en düşük yüzde 53, en yüksek ise 58’e yaklaştı.

Erdoğan ile Yıldırım’ın sahaya inmesiyle evet oylarının arttı. Bunun nedeni yüzde 18-20’ler civarında olan kararsızların ‘Evet’e yönelmesinden kaynaklanıyor. MHP tabanında ‘Evet’e doğru yavaş bir yönelişim var. Şimdilik ‘Hayır’ oylarında herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi.

BÖLGE BÖLGE ORANLAR

MKYK’da vatandaşın referandumdaki tercihinin bölgelere göre dağılımına yönelik de bilgi verildi. Buna göre, Doğu ve Güneydoğu’da ‘Evet’ oylarının yüzde 60’ı buldu.

‘Evet’ diyen kadınların oranı erkeklerden fazla. İç Anadolu’da evet oylarının oranı yüzde 70’lere ulaştı.

Karadeniz’de yüzde 60.

Ege bölgesinde hayır oyları çok az farkla önde. Marmara ve Akdeniz’de evet ve hayır oyları eşit seviyede.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Ne referandumu arkadaş :sigara kaynak Türkiye Gazetesi miş :sigara

Evet oyunun çıkacağını sanmıyorum Evet diyecek biri olarak.
Cemil Bayık bile Türkiye'nin bütünlüğü için Hayır kampanyasını destekliyor :d

Evet oyunun çıkacağını sanmıyorum Evet diyecek biri olarak.
Cemil Bayık bile Türkiye'nin bütünlüğü için Hayır kampanyasını destekliyor :d

Evet çıkacak bu adamlar kazanamayacakları bir seçimi organize etmezler. Bende hayır diyorum :sigara evet diyerek bu zalimlere rey veremem. :sigara

Evet çıkacak bu adamlar kazanamayacakları bir seçimi organize etmezler. Bende hayır diyorum :sigara evet diyerek bu zalimlere rey veremem. :sigara
Hile ile Evet çıkaracaklar diyorsun yani?
Öyle olacağını sanmıyorum.İnş yanılırım.7 haziran mv seçimlerine benzer bir tablo görünüyor.Pkk doğuda adam infaz etmeye başladı.

Hile ile Evet çıkaracaklar diyorsun yani?
Öyle olacağını sanmıyorum.İnş yanılırım.7 haziran mv seçimlerine benzer bir tablo görünüyor.Pkk doğuda adam infaz etmeye başladı.

Öyle bir ifade yok ki mesajımda hile hurda falan filan :D
Adamların ellerinde sağlam kozlar var. Gelişen iç ve dış olaylar ekmeklerine yağ sürüyor. Bütün medya desteği de hemen hemen arkasında evet kampanyası yürütüyor. Yahu adamlar fetö den yırttı daha ne olsun :D yolsuzluk falan hikaye fetönün yanında :D

Böyle olaylar karşısında aleyhlerine olan bu kadar olayı lehlerine çevirecek bir algı oluşturmak için yıllardır çalışıyorlardı ve başardılar da.

7 Haziran seçimlerinde farklı bir durum vardı. Genelde seçim gündemini akp hazırlar, yön verirdi. Ancak bu sefer CHP nin asgari ücret politikası ve AKP nin kaynak nerede diye CHP nin politikasını takip etmesi oy kaybettirdi. Tabi cumhurbaşkanının seçim meydanlarına inip akp için oy istemesi de oy kaybettirdi. Zaten dikkat edersen yeni seçim için yapılan çalışmalarda eski kampanyaların tam zıttı kampanyalarını tercih ettiler.

Doğuda güçlü bir hayır çıkacak. Sebebi belli, seçtikleri insanların adil olmayan yollarla içeri atılması büyük bir kin oluşturdu. Doğudaki kürt seçmenlerin pek çoğu korktukları için değil, sevdikleri için ve ırkçı milliyetçi anlayışla düşündükleri için hdp nin peşinden gidiyor. Referandum da bunu doğrulayacaktır zaten az kaldı.

Bütün bunlara rağmen neden evet çıkacağını da söyliyim. AKP ve MHP birleşmesi.
Bu birliktelik olmasaydı hep karıştırılan ve yanlış bilinen başkanlık gelecek Türkiye bölünecek eyalet olacak algısı yıkılmazdı. Bu algıyı MHP yıktı. Böylece kararsız olup milli duygularla düşünen insanları yanına çekti. Zaten akp %40 tan fazla oy oranına sahip tek başına. Birde bu eklenince çok rahat yüzde 50 geçer. :sigara

Geri