• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İşte ev yapımı doğal makyaj temizleyiciler

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
211220161640468704295_2.jpg


Makyaj temizleyicinizi doğal yöntemlerle kendiniz hazırlamaya ne dersiniz? İşte ihtiyacınız olan tarifler...

Mutfağa girin ve dolabınızı açın. Dolabınızdaki birçok malzemeyi güzelliğiniz için de kullanabilirsiniz. Böylece vücudunuzu hem içten hem de dıştan doğal yollarla beslemiş olursunuz.

Peki evdeki malzemelerle makyaj temizleyicisi hazırlamak için nelere ihtiyacınız var?

Ilık süt: Bir miktar sütü birkaç saniye ocakta ısıtın. Ilık hale gelince bir parça pamuğu süte batırıp nazikçe yüzünüze uygulayın. Göz çevrenizi temizlerken tahriş etmemeye özen gösterinin. Daha sonra ılık suyla güzelce durulayın.

Salatalık - süt karışımı: 1 küçük boy salatalığı rendeleyin. 1 su bardağı sütle beraber ocağa alın ve haşlayın. Karışımı bir miktar kaynattıktan sonra ılınmasını bekleyin ve karışımın suyunu süzün. Son olarak süzdüğünüz suya bir parça pamuğu batırıp yüzünüzü silin ve ılık suyla durulayın.


Doğal yağları makyaj temizleyicisi olarak kullanabilirsiniz

Kanola yağı - zeytinyağı karışımı: Eşit oranda kanola yağı ve zeytinyağını bir kabın içerisinde karıştırın. Bir parça pamuğu karışımın içine batırıp yüzünüze nazikçe uygulayın. Bu karışım ile makyajınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Ardından da ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Gül suyu - zeytinyağı karışımı: Eşit oranda gül suyu ve zeytinyağını bir şişeye koyarak çalkalayın. Bu karışım ile dudak ve göz çevrenizi de temizleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve gül suyu birbirine karışmadığı için kullanmadan önce karışımı çalkalamayı kesinlikle unutmayın.

Badem yağı: Bir parça pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayarak makyajınızı çıkarabilirsiniz. Uyguladıktan sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Zeytinyağı: Bir parça pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayarak makyajınızı çıkarabilirsiniz. Uyguladıktan sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Hindistancevizi yağı: Bir parça pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayarak makyajınızı çıkarabilirsiniz. Uyguladıktan sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.​
 
Üst