• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

İyi gün dostu mu? Kötü gün dostu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MeLiNNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MeLiNNa

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
18 Yıl 1 Ay
İnsanlar canları sıkıldıgında birilerine ihtiyaç duyuyolarsa sizce iyi günün mü kötü günün mü dostudur ? haa bide seviyosunuz deger veriyosunuz, sizin işiniz düşer işleri olur müsait olamazlar,nedense:)
ve hep gelmek isterler hiç gel demezler! anlamıyorum bende bunu.
arkadaşım mı? dostum mu? yoksa sadece boş zamanında mı dostuyum karar veremedim.
ve böyle bi konu açmak istedim hem degerlendirelim hemde varsa yazmak istedikleriniz buyrun sizde dökün içinizdekini...

cikarci kisilikler. :)

Ah ah. Bir arkadasım vardı, n zaman zor durumda olsa isi düsse bana gelir, Sıla bana su konuda yardım et, Sıla annemlere sizde kaldıgımı söyleyecegim idare et, Sıla bugun suraya gidelim lütfen, Sıla erkek arkadasımla aram bozuldu, vs vs.. Neyse baslarda her zaman yanında olmaya calıstım iyi ve kötü gününde. N zaman hayatı duzene girdi, o zaman yavas yavas uzaklastı benden. Okul degistirmem belli oldugu zaman ilk ona msj attım ama maalesef n umursadı n de taktı. Sonradan anladım ki ben sadece o kötüyken yanındayım baska hicbir zaman bana ihtiyacı yok. ilginc bir deneyimdi benim icin. Sonradan hayatımdan cıkardım evet, suanda arıyor ama acmıyorum. Konusmak dahi icimden gelmiyor. Bu tip insanlara ben bencil, cıkarcı diyorum, zaten baska bir adıda yok =) Bu tip insanlar arkadas/dost filan degil sadece yalnız kalmaktan korkup kötü zamanlarında tek bir kisiye sıgınan, iyi zamanlarındaysa bütün cevreyle diyalog halinde olan ilginc tipler =)

iyi ve kötü günde yanında olabilene zaten dost denir böyle bişeyin tercihi söz konusu olamaz

Biz "kötü gün dostunu biliriz, değil mi?
Kıymetli olan, değerli olan odur.
Öyle dostlarımız olsun isteriz.
Zor ya da acılı zamanlarımızda kapı gibi yanımızda olacak...
Ağladığımız omuz olacak...Destek olacak...
Ben en önemlisinin hep bu olduğunu zannederdim.
Ama bugüne kadar...Allah razı olsun onlardan ama...Kötü gün dostu daha kolay bulunur zor olan iyi gün dostu bulabilmek. nasıl mı..?
Bazen kendinle ilgili müthiş bir haber alırsın, eteklerin zil çalar, acayip bir başarıya imza atmışsındır, terfi etmişsindir, aşık olmuşsundur, mutluluktan uçuyorsundur.... Paylaşmak istersin, anlatırsın... İşte o zaman anlarsın, karşındaki iyi gün dostu mu değil mi? Seni dinlerken, yüzünden bir bulut geçiyorsa, ağzını yüzünü buruşturuyorsa, senin mutluluğunla mutlu olmuyorsa, seni kıskanıyorsa... Geçmiş olsun, o iyi gün dostu değildir! Zordur zaten iyi gün dostu bulmak. Acıyı paylaşmak, mutluluğu paylaşmaktan daha kolaydır. O yüzden kötü gün dostu daha kolay bulunur.
Düşünün bakalım, sizin kaç tane "iyi gün dostu"nuz var?

İyi gün dostlari onlar etrafımda o kadar çok var ki bu şeyleri o kadar çok yaşadım ki
Ben kimseye kötü gününde sırtımı donmedim
Ama benim şu an yanımda hiç kimse yok
İnsana bunlar çok koyuyor maalesef

Geri