• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İzleyenleri Hayran Bırakan Savaş Filmleri

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
reytigo-savaş-filmleri



Herkese merhabalar. Bir süredir İkinci Dünya Savaşı ile ilgili bir seriyi devam ettiriyorum. Madem bu kadar savaştan bahsettik, o zaman bunlarla ilgili filmleri/dizileri hatta belgeselleri izlemeden olmaz dedim ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Gelin bakalım neler varmış…



Savaş Filmleri​




Enemy at the Gates (Kapıdaki Düşman)
Sovyet keskin nişancısının, Stalingrad Muharebelerinde Alman keskin nişancısına karşı mücadelesini anlatan bir film. Aksiyon dolu bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.



The Imitation Game: Enigma
Benedict Cumberbatch’in başrol olduğu bu filmde, bombalar altında kalan İngiltere’nin Alman mesajlarını çözmesi gerekiyordur. Fakat iş sanıldığı kadar kolay değildir. Ünlü matematikçi Alan Turing’in hayatından bir kesiti konu alan bu film izleyicisine heyecan dolu dakikalar yaşatıyor.


Fury
Sherman tankında Alman panzerlerine karşı savaşan Amerikan mürettebatı tüm imkansızlıklara rağmen hayatta kalma çabası veriyor. Brad Pitt’in başrolde oynadığı bu film izlenmeye değer.




Full Metal Jacket
Stanley Kubrick imzalı bir film olan Full Metal Jacket, Vietnam Savaşı öncesi ve savaş esnasında yaşananları Kubrick kamerasıdan bizlere aktarıyor.



Empire of the Sun
Şanghay’da mutlu bir hayat süren Graham ailesi, Japon işgali ile sarsılır. Oğulları Jim (Christian Bale) yalnız başına hayatına devam etmek zorundadır. Toplama kampının zor şartlarını hayal gücüyle def eden Jim’in hikayesi izleyiciyi bekliyor.
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370

Saving Private Ryan
Üç çocuğunu kaybeden kadının artık bir çocuğunu daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Bu dileğini yetkililere bildirir ve oğlu Ryan Başkan’ın emriyle sağ sağlim yurduna dönecektir. Sekiz kişilik bir ekip bu göreve seçilmiştir. Sekiz kişinin canı belki de bir kişi için feda olacaktır…




Schindler’s List
Schindler’in Listesi, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor.




The Pianist
Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır.



War Horse
War Horse, I. Dünya Savaşı sırasında Jeremy Irvine’ın canlandırdığı Albert’ın ve onun çok sevdiği atı Joey’in öyküsünü anlatıyor. Evcilleştirip eğittiği atının satılıp, savaşta sipere gönderilmesi iki dostu ayırsa da, yaşadıkları olaylar pek çok hayatı değiştirecek epik bir maceraya dönüşecektir. Arka planda savaşın olduğu bu dostluk öyküsü, aslında serüven dolu uzun bir yol filmi…




Anthropoid
Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde Hitler’in 3. adamı olan Heydrich (Prag Kasabı olarak da anılıyor), Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi haline geliyor.
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370

Alone in Berlin
Oğullarını savaşa kurban veren bir ailenin canına tak etmiştir. İnsanların, Hitler’e taparcasına bağlılıkları oğullarının canını almıştır ve buna artık göz yummak istememektedir. Neredeyse hiçbir iz bırakmadan, Berlin’de Hitler karşıtı propagandaya başlarlar. Berlin’de yalnızca bu iki karı-koca vardır… Gerçek olaylara dayanan bu filmi izlemelisiniz.



Hacksaw Ridge
İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur.



Letters from Iwo Jima
İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarında Amerikan askerlerinin Japon’ların elindeki Iwo Jima Adası’na yaptıkları kanlı çıkarma üzerine odaklanan film, yaşananlara kaybeden tarafından bakıyor.



Life is Beautiful
Yahudi oldukları için toplama kampına götürülen Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.



Valkyrie
İkinci Dünya Savaşı esnasında, aralarında anlaşan bir grup Alman subayı Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşa son verme adına da güçlerini kullanmaya başlayıp bir takım gizli görüşmeler yürütürler. Valkyrie adı verdikleri operasyon neticesinde Nazi iktidarına karşı bir isyan başlatmayı başarırlar. Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg, başarılı aktör Tom Cruise tarafından canlandırılıyor.
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Land of Mine

Land of Mine
Gerçek olaylardan esinlenen film, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Danimarka’ya mayın temizlemek için gönderilen Alman savaş esirlerinin hikayesini anlatıyor. Kıyı boyunca çıplak ellerle kum kazan Alman esirler 2.000 ‘den fazladır ve bunların yaklaşık yarısının hayatını veya uzuvlarını kaybettiğine inanılmaktadır.



Elser
Nazi askerlerinin Polonya’yı işgalinden iki ay sonra 8 Kasım 1939 günü, Nazi karşıtı marangoz Georg Elser Hitler’in Münih’te konuşma yapacağı ünlü Bürgerbräukeller salonuna bomba yerleştirir. Amaç Hitler’i ve partinin önde gelen isimlerini yok etmektir. Ancak Hitler o toplantıda konuşmasını kısa tutmuş ve parti liderleriyle birlikte beklenenden daha erken ayrılmıştır. Elser, İsviçre sınırından geçmeye çalışırken dedektifler ve Gestapo yöneticisi Heinrich Müller tarafından yakalanıp sorguya çekilir ve suikast girişiminin başarısız olduğunu bu şekilde öğrenmiş olur. Günler süren işkence seanslarının ardından itirafta bulunup planının ayrıntılarını anlatmaya başlar…



Der Untergang
2. Dünya Savaşı’nda son günler yaşanmaktadır ve Berlin artık işgal altında bir kenttir. Ama Hitler kenti terketmeyi kabul etmemektedir. Çöküş’te Hitler’in son günleri özel sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılır. Yenilgiyi kabul edemeyen ve düşmana teslim olmak istemeyen Führer, intihar etmeden önce Eva Brown ile evlenir ve birlikte intihar ederler.



T-34
Rusların “Fury”si olan T-34, zorlu Alman tanklarına karşı bir mücadeleye girmiştir… Heyecan dolu bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.



Der Hauptmann
Bir üniforma insanın karakterini değiştirebilir mi? Asker kaçağı olan Will, şans eseri bir Nazi askerine ait üniforma bulur. Üçüncü Reich’in son, çaresiz haftalarında bulduğu bu terk edilmiş yüzbaşı üniformasını giyip Nazi askerini taklit etmek, Will’in hayatta kalabilmek için en büyük şansıdır. Planını uygulamaya koyan genç adam, sadece sıcak kalmak için çaldığı bu takımın cazibesiyle bezenmiş olduğunu fark eder. Almanlar, onun kim olduğunu sorgulamadan onu lider kabul etmektedir. Kendi kendini yüzbaşı ilan eden Will ile birlikte vahşetin geçit töreni başlar.
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370


1917
I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake’in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake’i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

Yazımıza vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Bir sonraki yazımızda dizilere ve belgesellere de yer vereceğiz. Bunun gibi birçok içerik için sitemizi takip etmeyi unutmayın…
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Savaş Atı önerilir :p Hele ki atların asaletini seviyorsanız ya da altılı ganyan müptelası iseniz bu film tam size göre :p
 
Üst