• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İzmir'de ceset tabuta sığmadı

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
İzmir'de ceset tabuta sığmadı

İzmir'de kalp krizinden ölen adamın cesedi, morgda elektrikler kesilince şişti. Şişen ceset tabuta sığmayınca yakınları isyan etti


İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, kalp krizinden ölen 55 yaşındaki Hacı Nesih Sayır’ın cesedi, konulduğu Torbalı Devlet Hastanesi Morgu’nda morarıp, tabuta bile sığmayacak şekilde şişip, koktu.

Cenaze Çaybaşı Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verirken, yakınları, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.*

Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu, cenazenin konulduğu morgtaki dolabın gece voltaj düşüklüğüne bağlı arıza yapması nedeniyle böyle bir durumun yaşandığını belirtip, kendilerinin de bu duruma üzüldüklerini söyledi.

Evli 3 çocuk babası işçi emeklisi Hacı Nesih Sayır, geçen 1*Temmuz*günüsaat 21.00 sıralarında*Atatürk*Mahallesi’ndeki evinde fenalaştı.



Yakınları tarafından Torbalı Devlet*Hastanesi’ne götürülmek istenen Sayır’ın kalbi yolda durdu. Yakınlarının müdahalesine rağmen Sayır’ın kalbi yolda çalıştırılamadı. Hastaneye ulaşıldığında,*sağlıkekipleri kalp masajına devam etti. 45 dakikalık çaba sonucu Sayır’ın duran kalbi tekrar çalıştırıldı. Hastanedeki teknik donanım ve yoğun bakım hizmetinin istenilen düzeyde olmaması nedeniyle durumu ağır olan Sayır, ertesi*Sabah*Aydın*Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine korulan Sayır, aynı gün saat 20.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Yakınlarının isteği üzerine Sayır’ın cesedi, Torbalı Devlet Hastanesi Morgu’na gönderildi. Dün saat 07.00 sıralarında cenazeyi almaya giden Sayır’ın yakınları morgdagördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Sayır’ın cesedinin konulduğu dolapta moramış, şişmiş ve kokmuş olarak bulan yakınları duruma tepki gösterip, Torbalı Cumhuriyet Savcılğı’na suç duyurusunda bulundu.

NAMAZI MEZARDA KILINDI

Amcasının cenazesini, camiye bile götüremeden aynı gün öğlen Çaybaşı Mezarlığı’nda kıldıkları namazla toprağa vermek zorunda kaldıklarını belirten Özcan Sayır şunları söyledi:

"Durumu öğrenince hastane çalışanlarını morga sokmayıp, cenazemizi kendimiz dolaptan aldık. İhmal sonucu cenazemiz morarmış, kokmaya başlamış ve tabuta bile sığmayacak şekilde şişmişti. Dolabın çalışmaması nedeniyle cenazemiz bu hale geldiği halde hiç kimse çıkıp bize bir açıklama yapmadığı gibi, suçlarını da kabul etmediler. Zaten cenazemizi de morg görevlisi değil hastanenin güvenlik görevlisi teslim almıştı. Tam bir skandallar zinciri söz konusu. Gereken soruşturmanın yapılıp, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz."

’GECE DOLAP ARIZA YAPMIŞ’

Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu ise olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Akşam morga gittiğimde cenazelerin konulduğu dolaplar çalışır durumdaydı. Ancak gece voltaj düşüklüğüne bağlı bir sıkıntı yaşanmış. Dolabın arıza yapıp, soğutmadığını sabah fark ettik. Ancak, müdahalede bulunmak için artık çok geçti. Biz de elimizde olmayan bir nedenle ortaya çıkan bu duruma üzüldük. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Ertesi gün zaten dolabın tamiri yapıldı."

DHA
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
ceset cok sistimi Patlar ustelik, Cok buyuk dikkatsizlik aslinda ama Kim nerden Bilebilirdi ki.. Yazik, Olene Allah rahmet eylesin, Ailesinede sabir versin.
 
Üst