• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Jane Austen- Mansfield Park

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Yazarı: Jane Austen
Çeviri: Nihal Yeğinobalı
Orjinal Adı: Mansfield Park
Yayınevi: Can Yayınları
Basım Tarihi: Mart 2008
Dili: Türkçe
Orjinal Dili: İngilizce
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 488

Mansfield Parkı, tıpkı Emma gibi, Jane Austen’ın olgunluk dönemi romanlarındandır. Gerçi zina, Austen’ın romanlarında pek rastlanan bir tema değildir, ama huzur içinde yaşayan ev halkını birbirine kattığında, hiç umulmadık sonuçlara yol açacaktır. Romanın kadın kahramanı Fanny Price, bu sonuçlarla mücadele etmek zorunda kalacak, bu arada bir yandan kendi duygularıyla yüzleşirken, bir yandan da yakın çevresinden gelen baskılara karşı koyması gerekecektir.
Mansfield Parkı, gerek anlatım biçimi, gerek dini ve dinsel görev bilincini tartışması bakımından Austen’ın en ciddi romanıdır. Fanny Price, Bertram ailesinin kır evlerinde onların elinde yetişmiş, pek ilgi gösterilmeyen, içekapanık bir kızdır. Roman geliştikçe gerçek bir kahramana dönüşecek, ahlakî yetkinliği sayesinde sonunda kendisini Bertram ailesine bütünüyle kabul ettirecektir.
Aşk ve Gurur ve Emma gibi Mansfield Parkı’nı da Nihal Yeğinobalı’nın yetkin Türkçesiyle sunuyoruz.
(Tanıtım Yazısından)


Umut Parkı (Mansfield Park), ünlü İngiliz yazarı Jane Austen’in en önemli eserlerinden birisidir. Yazar bu romanında aşk, evlilik, namus, aile kavramları ve diğer toplumsal değerleri derinlemesine incelemektedir. Austen bu eserinde de sözü uzatmayan, düşüncelerini daha çok olay ve konuşmalarla aktaran, ince hicivli, akıcı üslubu sayesinde okuru eğitirken eğlendirmektedir.
 
Üst