• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Java Teknolojisi Hakkında Bilgi Edinin

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Bugüne kadar Java platformu 9 milyondan fazla yazılım geliştirici tarafından kullanıldı. Sektörün başlıca tüm alanlarında kullanılmaktadır, ayrıca çeşitli cihazlar, bilgisayarlar ve ağlarda da geniş çaplı bir kullanım alanına sahiptir.

Java teknolojisinin becerikliliği, verimliliği, platform taşınabilirliği ve güvenlik özelliği Java'yı ağ programlama alanındaki ideal teknoloji yapmaktadır. Dizüstü bilgisayarlardan veri depolama merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet'e kadar Java her yerde!

1.1 milyar masaüstü Java çalıştırıyor
Her yıl 930 milyon Java Runtime Environment indiriliyor
3 milyar cep telefonu Java çalıştırıyor
Her yıl Apple ve Android'in birleşiminden 31 kat daha fazla Java telefonu sevk ediliyor
Blu-ray oynatıcıların tümünde Java kullanılıyor
Her yıl 1.4 milyar Java Kart üretiliyor
Set üstü cihazlar, yazıcılar, Web kameraları, oyunlar, otomobil navigasyon sistemleri, şans oyunları terminalleri, tıbbi cihazlar, park yeri ödeme istasyonları ve daha fazlası Java kullanıyor.
Günlük hayatınızda Java'nın İş Başında olduğu alanları daha sık görebilmek için bkz. explore java.com.

Yazılım Geliştiriciler Neden Java'yı Tercih Ediyor?
Java, test edildi, arıtıldı, genişletildi ve özel bir topluluk tarafından kanıtlandı. 9 milyondan fazla geliştiriciyle Java, dünya üzerindeki en büyük ve en aktif geliştirme topluluğudur. Java, becerikliliği, verimliliği ve taşınabilirliğiyle geliştiriciler için vazgeçilmez hale gelmiştir; sağladığı olanaklar:

Yazılımı bir platformda yazmak ve diğer bir sanal platformda çalıştırmak
Web tarayıcısı ve erişilebilir Web hizmetleriyle çalışacak programlar yaratmak
Çevrimiçi forumlar, mağazalar, anketler, HTML formlarını işleme ve daha fazlası için sunucu tarafı uygulamaları geliştirme
Üst seviyede özelleştirilmiş uygulamalar ve hizmetler yaratmak için Java dili kullanarak uygulamaları ve hizmetleri birleştirme
Cep telefonları, uzak işlemciler, düşük maliyetli tüketici ürünleri ve uygulamalı olarak dijital sinyalli diğer aygıtlar için güçlü ve verimli uygulamalar yazma
Yazılım Geliştiricileri İçin Java Kullanımını Öğrenme Yöntemleri
Bir çok yüksekokul ve üniversitede Java platformu programlama kursları açılmakta. Ayrıca, geliştiriciler Oracle Java geliştirici web sitesini takip edip okuyarak, Java teknolojisi odaklı bültenlere abone olarak, Java Eğitim Programı'nı ve New to Java Programming Center'ı kullanarak ve Web'den, sanal veya eğitmenli kurslara yazılarak Java programla becerilerini geliştirebilirler.

Oracle Technology Network Oracle ürünleriyle kombinasyon halinde endüstriyel standartta teknolojiler kullanan uygulama geliştiricileri, veritabanı yöneticilerini, sistem yöneticilerini/geliştiricilerini ve mimarları barındıran dünya üzerindeki en büyük topluluktur. Aynı zamanda Java hakkında teknik bilgileri bulabileceğiniz en temel, eksiksiz ve güvenilir kaynak olan oracle.com/technetwork/java'nın ev sahibidir. Üyelik ücretsiz, hemen katılın! (Profilinizde Topluluk Üyeliklerim'in altındaki Oracle Technology Network kutusunu işaretleyin.)

JavaFX Nedir?
JavaFX hayatınızın her anında sağladığı zengin ortamı ve içeriğiyle web deneyiminizi geliştirir. Kullanıcılar olarak sizler JavaFX uygulamalarını tarayıcıda çalıştırabilecek veya bunları masaüstüne sürükleyip bırakabileceksiniz. Kusursuz bir arabirim!

JavaFX, Java ile çalışır: JavaFX, geliştiricilere JavaFX uygulamaları dahilindeki Java kitaplığını kullanma olanağı sağlayarak Java'nın gücünü artırır. Bu yolla geliştiriciler Java becerilerini geliştirebilir ve JavaFX'in cazip sanal deneyimler oluşturmak için sağladığı yenilikçi sunum teknolojisinden faydalanabilirler.

JavaFX'in Özellikleri:
Kullanıcılara JavaFX uygulamalarını bir tarayıcıda görüntüleme veya aynı uygulamayı masaüstüne sürükleyip bırakarak tarayıcıdan çıkma olanağı sağlar
Tasarımcıların seçtikleri araçlarında NetBeans IDE kullanan geliştiricilerle işbirliği içinde çalışabilirlecekleri tasarımcıdan geliştiriciye etkili bir iş akışı sağlar
JavaFX uygulaması dahilinde Java kitaplıklarının kullanımını etkinleştirerek Java teknolojisini geliştirir.
Geliştiricilerin vektör grafikler, animasyon, görsel ve işitsel Web öğeleri kullanarak zengin içerikli, etkileşimli ve kapsamlı uygulamalar yaratmalarına olanak sağlar.
 
Üst