• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Johann Wolfgang von Goethe Bilge Sözler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan diShy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
~ Büyük sevinçlere büyük zahmetlere katlanılarak ulaşılır.

~ Gülmeye zaman ayırın, ruhunuzun müziği budur... Sevmeye zaman ayırın, güçlü olmanın kaynağı budur…

~ Seni düşünüyorum, güneşin ışıkları denizden aksedince. Seni düşünüyorum, ayın pırıltıları kaynaklara vurunca. Seni düşünüyorum, uzak bir yol üstünde tozlar havalanırken, Karanlık bir gecede, dar bir tahta köprüde bir yolcu ürperirken. Seni düşünüyorum, boğuk uğultularla orda yükselirken dalgalar. Kulak kesilmek için koruluktayım, sık sık her şeyin sustuğu anlar. Uzakta olsan bile ben senin yanındayım, sende yakınımdasın. Güneş batıyor, biraz sonra, beni ışıtacak yıldızlar ne olurdu burda Yanımda olsaydın.

~ İnsan her gün biraz müzik dinlemeli, biraz şiir okumalı, güzel bir resim görmelidir ki, dünyevi kaygılar Tanrı’nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin.

~ Sabretmeye alıştıysan, inan bana, çok şey yapmışsın.

~ İnsanın en büyük hatası şudur; kendini olduğundan büyük görmek ya da kendine hak ettiğinden az değer vermek.

~ Etrafınıza bakmaya zaman ayırın, günler bencilliğinize yetmeyecek kadar kısadır.

~ Az ümit edip çok elde etmek hayatın hakiki bir sırrıdır.

~ Çocuklarınızla oynamaya zaman ayırın, zevklerin en büyüğüdür. Terbiyeli olmaya zaman ayırın, insan olabilmenin sembolü budur.

~ Her an kendimizi değiştirmeli, yenilemeli ve gençleştirmeliyiz, yoksa katılaşırız.

~ Az şey bilirsek bir şeyin doğruluğuna emin olabiliriz, bilgi artınca kuşku da artar.

~ Hiç kimse, kollarında bir çocuk tutan anne kadar çekici ve bir kaç çocuk arasındaki bir anne kadar saygı değer değildir.

~ İnsanın bilgisi arttıkça, huzursuzluğu da artar.

~ İyilik, insanları birbirine bağlayan altın zincirdir.

~ Ana baba iyi terbiye almışlarsa, çocuklar da terbiyeli olur.

Geri