• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kabuklarını Atmaya Kıyamayacağınız Besinler

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Kabuklarını Atmaya Kıyamayacağınız Besinler


shutterstock_94443592.jpg


Pişirdiğimizde besin değeri kaybolan sebze, et gibi besinleri sarımsak ve soğan kabuklarıyla pişirdiğinizde, bu kabukların besin değerlerini tutucu özelliği daha besleyici öğünler yapmada en büyük yardımcınız olacak.


shutterstock_84760219.jpg

Kurutulmuş elma kabuklarının çayını demlemek bir sonbahar günü yapılabilecek en mantıklı ve şık hareket olacağı gibi, alüminyum tencere ve tavalardaki lekeleri de temizlemenize de yardımcı olur. Yüze sürülen kabuklar serisinde de kendine yer edinen elma kabukları, göz çevresindeki koyu renkleri gidermeye yardımcı oluyor.


162.jpg


Bahçeyle uğraşıyorsanız toprağınızın daha fazla kalsiyum içermesi için yumurta kabuğunu döverek gübrenize katabilirsiniz. Evcil hayvanınızın yemeğine katarsanız kalsiyum miktarını artırmada etkili olacaktır. Kabuğunu toz haline getirerek kahve filtrenize koyduğunuzda ise ucuz kahvelerin acılığını büyük ölçüde azaltmış olacaksınız.


shutterstock_215008267.jpg




Özellikle evde ekmek yapıyorsanız havuç rendelediğinizde arta kalan posayı hamura kattığınızda çok daha lezzetli ekmekler elde ettiğinizi göreceksiniz. Pişirdiğiniz çorbaya katarak da sebze ve meyvelerdeki çözünmez lifi çöpe atmamış olacaksınız.



shutterstock_198210458.jpg


Muz kabuğunun iç kısmına şeker sürüp vücudunuza sürdüğünüzde doğal peeling etkisi elde edersiniz. Ayrıca böcek ısırığı, alerji gibi faktörlerden kaynaklanan kaşıntıları gidermede ve dış kısmını ayakkabınıza sürdüğünüzde doğal ayakkabı cilası yaratmada da işe yaradığını göreceksiniz.


shutterstock_113626594.jpg


Portakal ve genel olarak narenciye kabukları, kötü kokulardan kurtulmada, asidik etkisinden dolayı ciltte ferahlatıcı bir his yaratmada, böcekler narenciye kokusundan nefret ettiği için sivrisineklerden kurtulmada inanılmaz etkili. Rutubetli bir evde yaşıyorsanız ya da giysilerinizde güvelenme oluyorsa, naftalin yerine poşetlenmiş portakal kabuğu kullanarak bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.


shutterstock_164361119.jpg

Kahve veya çayı neyde demliyorsanız onun lekelerini çıkarmak için limon kabuğuyla ovalamak çok etkili bir çözüm. Yine taze çekilmiş biberle karıştıracağınız limon kabuğu rendesi de yemeklere katılabilecek çok lezzetli bir çeşni oluşturacak.


shutterstock_43051894.jpg

Greyfurtu birçoğumuz pek sevmeyiz. Ama greyfurt kabuğunu rendelediğinizde ve baharatla karıştırdığınızda çeşni olarak kullanabilir ya da cildinize sürerek tonik etkisi yaratabilirsiniz.


shutterstock_71603977.jpg


Patates kabuğu gözaltı torbalarını indirmede etkili olduğu gibi, patates kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra biraz yağ ve limon suyuyla ovup fırına attığınızda süper kolay patates cipsleri yapabildiğinizi göreceksiniz.


shutterstock_156950615.jpg


Karpuz kabuğu ciltteki aknelere iyi geldiği gibi, turşusu da kurulabilir.


shutterstock_105370619.jpg



Nar kabuklarını kaynatıp beklettiğinizde bordoya boyamak istediğiniz bir tişörtünüz varsa istediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Nar kabukları doğal bir boya etkisi yaratır.



avocado21.jpg





Tam manasıyla mükemmel bir nemlendirici…
 

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
shutterstock_105370619.jpg


Nar kabuklarını kaynatıp beklettiğinizde bordoya boyamak istediğiniz bir tişörtünüz varsa istediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Nar kabukları doğal bir boya etkisi yaratır.

Emeğine sağlık teşekkürler@DESTİNA
 

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
@Yusuf @ Chucky ricaedrim.. bende bilmediklerimi ögrenmiş oldum .
konu çok hoşuma gitti.
: ))
 
Üst