OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Hem çok lezzetli hem de harika gevrek bir tatlı arıyorsanız eğer bu tarif tam size göre..
Malzeme Listesi
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
3,5 su bardağı un (aldığı kadar ayarlanması gerekiyor)
3 su bardağı toz şeker (şerbeti için)
5 su bardağı su (şerbeti için)
1 dilim limon (şerbeti için)
1 kase iri doğranmış ceviz
Hazırlanışı
Adım 1
Şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Adım 2
Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonatı da ilave edip karıştırın.
Adım 3
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Rendenin ince tarafına koyup bastırarak açın.
Adım 4
İçine bir kaç parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve üstüne dokunmadan yanlardan tutarak tepsiye dizin.
Adım 5
190 derecelik önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün.
Adım 6
2-3 saat (1 gece beklemesi çok daha iyi olur) beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Hazırlanan hamurlar, fırında çok iyi kızarması lazım.. Ayrıca; hamurlar sıcak, şerbet soğuk olacak!