Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kalburabastı Tatlısı

OBERON

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    41
2190083-728x410.jpg

Hem çok lezzetli hem de harika gevrek bir tatlı arıyorsanız eğer bu tarif tam size göre..

Malzeme Listesi
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
3,5 su bardağı un (aldığı kadar ayarlanması gerekiyor)
3 su bardağı toz şeker (şerbeti için)
5 su bardağı su (şerbeti için)
1 dilim limon (şerbeti için)
1 kase iri doğranmış ceviz
Hazırlanışı
Adım 1

Şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 2

Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonatı da ilave edip karıştırın.

Adım 3

Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Rendenin ince tarafına koyup bastırarak açın.

Adım 4

İçine bir kaç parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve üstüne dokunmadan yanlardan tutarak tepsiye dizin.

Adım 5

190 derecelik önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün.

Adım 6

2-3 saat (1 gece beklemesi çok daha iyi olur) beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
Hazırlanan hamurlar, fırında çok iyi kızarması lazım.. Ayrıca; hamurlar sıcak, şerbet soğuk olacak!

Üst Alt