• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kalburabastı Tatlısı

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
2190083-728x410.jpg

Hem çok lezzetli hem de harika gevrek bir tatlı arıyorsanız eğer bu tarif tam size göre..

Malzeme Listesi
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
3,5 su bardağı un (aldığı kadar ayarlanması gerekiyor)
3 su bardağı toz şeker (şerbeti için)
5 su bardağı su (şerbeti için)
1 dilim limon (şerbeti için)
1 kase iri doğranmış ceviz
Hazırlanışı
Adım 1

Şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 2

Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonatı da ilave edip karıştırın.

Adım 3

Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Rendenin ince tarafına koyup bastırarak açın.

Adım 4

İçine bir kaç parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve üstüne dokunmadan yanlardan tutarak tepsiye dizin.

Adım 5

190 derecelik önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün.

Adım 6

2-3 saat (1 gece beklemesi çok daha iyi olur) beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
Hazırlanan hamurlar, fırında çok iyi kızarması lazım.. Ayrıca; hamurlar sıcak, şerbet soğuk olacak!
 
Üst