• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kaliteli fotoğraf nasıl çekilir?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
feja1281891413.jpg

Fotoğraf çekerken değiştirebileceğiniz onlarca parametre var. Bu parametreleri doğru değerlere getirerek kaliteli fotoğraflar çekmek için gerekli olan bilgi ve donanımlar nelerdir?


Fotoğraf çekmek her zaman için keyif işidir. Elinizdeki fotoğraf makinesi her ne olursa olsun güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Fotoğrafınızın kompozisyon anlamında iyi olması tamamen sizin bakış açınız ile ilgilidir. Her ne kadar kompozisyonunuz başarılı olsa da teknik açıdan da başarılı bir fotoğraf çekmek istiyorsanız işte o zaman işin içine ekstra donanımlar ve teknik bilgi birikimi gereksinimi giriyor. Bu yazıda sizlere olabildiğince az donanım ile (abartı masraflara girmeyerek) yeteri derecede teknik bilgiyi nasıl harmanlayabilirsiniz.

Öncelikle teknik açıdan kaliteli bir fotoğraf nedir onu tartışalım. Bir fotoğrafın teknik açıdan iyi olması demek doğal ya da yapay fark etmeden doğru ışık altında amaca uygun konumlandırılan bir fotoğraf makinesi ile belirli bir kadraja sahip olması gerekir.

Her zaman doğal ışıkta fotoğraf çekemeyebiliyoruz. Kimi zamanlarda (stüdyo fotoğrafçıları gibi) kapalı ortamda yapay ışıklardan yardım almamız gerekebilir. Hatta öyle bir fotoğraf çekimi gerekir ki açık alanda bile yapay ışıktan yardım almanız gerekebilir. İşte burada devreye harici bir flaş cihazı giriyor. Makinenizin dahili flaşı ile de fotoğraflarınızı çekebilirsiniz fakat harici bir flaşın yapabildiklerini gördükten sonra dahili flaşı kullanmak bile istemeyeceksiniz.
 
Üst