• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalp Kırıklığı Öldürebilir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aLLien
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aLLien

Kayıtlı Üye
Konum
Irlandaya yakin :)
Forum Yaşı
9 Yıl 11 Ay
Mesajlar
253
Tepkime puanı
450
Derin üzüntü yaratan olaylar yüksek strese ve kalp ritminde bozukluklara yol açarak ölümlere neden olabiliyor.

İngiltere'de yayımlanan "Proceedings of National Academy of Science" dergisinde yer alan araştırmada orta derece stres yaratacak bir görev verilen 10 kişinin beyinlerindeki elektrik ölçüldü. Uzmanlar beynin öğrenme hatırlama ve duygulanmadan sorumlu "yüksek bölgelerinde" yükselen elektrik seviyesinin kalpte ritim bozukluğuna yol açtığını ortaya çıkardı.

Bu durumun daha önceden de kalp rahatsızlığı geçirmiş olanlar için büyük risk teşkil ettiği belirtildi. Uzmanlar ilk kez duygusal şokların beynin yüksek bölgelerini etkileyerek kalp sağlığını bozduğunu ortaya çıkardılar. Duygusal sorunların kalbe zararının daha önce kalbe elektrik sinyalleri göndererek kasılmasını sağlayan "beynin ilkel bölgeleri"nden kaynaklandığı düşünülüyordu.
 
Geri
Üst