• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kandil simiti

Üyelik Tarihi
30 Ağu 2014
Konular
443
Mesajlar
638
MFC Puanı
0
250 gr. yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
Tarif
Yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, mahlep, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile birlikte yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde etmeye çalışın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun silindir haline getirin. İki ucu birleştirerek simit şeklini verin.
Yaptığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.
Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susamlarıda ( isteğe göre çörekotu da olabilir) gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Q2KUlf.jpg


jQr5O9.jpg

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket Sana Margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
göz kararı un
1 adet yumurta akı

7yWk3P.jpg

Yumurta akı hariç bütün malzemelerİ karıştırıp hamur yapın. Yarım saat dinlendirin.
Küçük simitler yapın. Bu simitler önce yumurta akına, daha sonra da susama veya çörekotuna bulayın.
Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizin. 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

vJAEWp.gif
 
Üst