• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kandilli Mantı

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Kandilli Mantı
o60jXQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

1/2 kg un,
1 adet tavuk,
1 su bardağı pirinç,
½ kg tavuk ciğeri,
2 adet kuru soğan,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı tereyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,

m160112_fceb4.jpg

Bir tavada küçük küçük doğranmış tavuk ciğerleri bir kaşık tereyağında güzelce kavrulur. Ilık suda nişastası giderilmiş ve süzülmüş pirinç ilave edilip bir süre daha kavurma işlemi sürdürlür. Karabiberini ve arzuya göre baharatlarını ekleyip tatlandırın. Bir su bardağı sıcak su ekleyip bir parça diri kalacak nisbette pilav pişirir gibi pişirin. Öte tarafta tavuğunuzu tütsüleyip güzelce yıkayın. Tavuğu ana parçalarına bölüp derince bir tencerede haşlayın. Haşladığınız etleri kemiğinden ayıklayıp bıçak yardımıyla doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip yemeklik doğranmış soğanları öldürün. Parçalı doğranmış tavuk etlerini de ekleyip, tuzunu arzuya göre baharatlarını verip hafifçe kavurun. Malzemelerinizi dinlenmek üzere kenara alırken kandilli mantınızın hamurunu hazırlamaya geçin. Bir yoğurma kabına unu koyup ortasını havuzlandırın. Yumurtanızı ortasına kırıp, bir parça da ılık suyla kulak memesi kıvamında bir mantı hamuru elde edin. Hamurunuzu bir süre dinlendirip 2-3 bezeye ayırın. Oklava ile sofra genişliğinde mantı yufkası açın. Yufkanızı 4 ya da 5 cm gibi büyüklükte olacak şekilde kare parçalara bölün. Her bir parçanın ortasına tavuk ciğeriyle hafif diri hazırladığınız pilav eklenip bohça şeklinde kapatın. Bir fırın tepsisinin altını yağlayıp büzülen ağız kısımları üstte kalacak şekilde bohça mantılarınızı dizin. Mantılarınız nar gibi kızarıncaya değin fırınlayın. Üzerine soğanlı tavuk harcını gezdirin. Mantılarınızın soğanlı tavuk suyunu çekip yumuşayıncaya değin bekleyin. Eğer bu yumuşama yeterli gelmemişse bir cezvede bir parça tereyağ ve su ile bir yağlı su hazırlayıp mantılarınızın tepsisine verin. Orta hararette ocağa oturtup mantılarınız tavuk ve tereyağlı su ile demlenenene kadar çevire çevire pişirin. Bir süre daha demlendirip servise alın.

nMgdvg.jpg
 
Üst