• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kanserle yaşamak nasıl bir şey?

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Kanser hastası olmak hastanın ve yakınlarının yaşamını birçok yönden değiştirebilir. Hasta ve yakınları kanser tanısıyla yüzleştiğinde bir şaşkınlık geçirir, üzüntü, kızgınlık, çaresizlik, terk edilme, korku gibi duygularla kafaları karışır. Diğer taraftan hasta bu yeni durumun işini, maddi durumunu, aile ilişkilerini nasıl etkileyeceğini düşünmektedir. Yapılan çalışmalarda kanser hastalarının %47’sinde tanı konacak düzeyde ruhsal bozukluk olduğu görülmüştür. Hastalarda uyum güçlüğü, çaresizlik, ölüm korkusu, yaşam (kariyer,evlilik,aile) ideallerinin tehdit altında olması çevreye bağımlı olacağı, fiziksel yıkım olacağı gibi düşünce ve kaygılar ciddi depresyona neden olur. Kanserli hastalarda genel nüfusa göre intihar riski 2-4 kat daha fazladır.

Ortaya çıkan bu tablo kanser hastalarının yaşam kalitesini ve tedaviye uyumunu olumsuz etkiler. Gerçekten de kanserli hastaların tedavisinde hastanın psikolojik durumu tedaviye uyumu ve tedavi başarısını etkilemektedir. Bu nedenle hastalara psikolojik yönden destek olunması önemlidir.
 
Üst