• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karakuş Tatlısı Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
karakus-tatlisi-tarifi-oktay-usta.jpg


Karakuş Tatlısı Tarifi Malzemeleri


1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 tutam kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un

İç Mazlemesi İçin

Ceviz içi
Nişasta (hamuru açmak için kullanılacak)

Karakuş Tatlısı Şerbeti İçin

3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
Karakuş Tatlısı Tarifi

Kolay tatlı tarifi karakuş tatlısı yapımı, İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, 3,5 su bardağı su, 3 su bardağı şeker tencereye alınıp karıştırıldıktan sonra 20-25 dakika arası ocakta kaynatılır, ocaktan almadan önce çeyrek limonu şerbetin içine sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Karakuş tatlısı hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içinde 1 adet yumurta, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır, üzerine 1 tutam kabartma tozu ve 4 su bardağı unuda yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın una ihtiyaç duyarsanız ölçülü şekilde azar azar ekleyip hamurun kıvamını yakalayın.

Hamuru 6 eşit parçaya ayırın beze yaparak 20 dakika bezeleri dinlendirin, her bir bezeyi tek tek nişasta serperek en ince şekilde açmaya çalışın.

Açılan hamuru oklava ile birlikte 4-5 cm. kalınlığında yelpaze yapar gibi içe dışa katkayın akordiyon gibi katlanan hamurun üzerine 3 er cm aralıklarla ceviz içi koyun tekrar oklavada kalan katlanmayan hamuruda cevizin üzerine aynı şekilde yelpaze yapar gibi katlayıp cevizin üzerine kapatın. Cevizlerin arasında boşuk kalacak çünkü boşluklardan hamurun uçlarını büzdürüp sıkıştıracağız.

Sıktığınız yerden hamuru bıçakla kesin, hamurlar bitene kadar bu şekilde hazırlayın, kızgın bol yağda hamurları kızartın iyice soğumuş olan şerbete kızaran karakuş tatlısını atıp arkalı önlü şerbete batırıp hemen şerbetin içinden çıkartın. Üzerine fıstık serperek servis yapabilirsiniz. Karakuş tatlısı tarifi hazır.

Afiyet Olsun.
 
Üst