• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kaşıntı kanserin habercisi olabilir

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kaşıntı kanserin habercisi olabilir
9PMpMT.jpg

Alerjik reaksiyonlara bağlı kaşıntılar genellikle hızlı gelişir. Alerjiye yol açacak maddenin deri içi ya da kas içi alınması genellikle daha ciddi kaşıntılara yol açar. Hatta bu durumlar bazen anaflaktik şok dediğimiz hayatı riske eden durumlara bile yol açabilir. Ağız yolu ile alınan maddelere karşı olan alerjilerde kaşıntı ön plandadır. Bunlarda ciddi reaksiyonlar damar yolu kas içi alınmaya göre daha hafiftir. Alerjik reaksiyonlara bağlı kaşıntılar ilaçlarla kolay kontrol edilir. Kaşıntının ortaya çıkışı da tedavi ile kaybolması da hızlıdır.

UZUN SÜRÜYORSA KORKUN

Altta yatan bir hastalığa bağlı kaşıntılar, hem yavaş yavaş ortaya çıkar hem de çok uzun sürer. Ayrıca genellikle tedaviye direnç gösterir. Bu özellikleri ile alerjik kaşıntılardan kolaylıkla ayrılırlar. Böbrek hastalıkları, karaciğer ve safra yolları hastalıkları, kan hastalıkları, endokrin hastalıklar (iç salgı bezleri), şeker hastalığı, tiroit hastalıkları, Hodgkin hastalığı (lenf kanseri), Karsinoid Sendrom (vücudun her yerinde ortaya çıkabilen tümörler) gibi birçok kronik ve uzun süreli hastalıkta, diğer bulguların yanında hastanın genellikle kaşıntı şikayeti de vardır.

NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURULMALIDIR?

Yiyecekler özellikle doğal olmayan işlenmiş gıdalar içerdikleri katkı maddeleri sebebiyle sık sık kaşındırır. Günümüzde bu tip gıdaların çok yoğun tüketilmesi hatta yediğimiz pek çok gıdada bu tip maddelerin bulunması sebebi ile kaşıntı reaksiyonu görülmektedir. Ancak duyarlı olan kişilerde doğal gıdaların da kaşıntıya yol açabileceği unutulmamalıdır. Bazen kişiler sürekli aynı tip gıdaları tüketmesine rağmen daha önce kaşıntıya yol açmayan bir gıdayı aldığında kaşıntı olabilir. Bu durumunun sebebi tam olarak izah edilememektedir. Kaşıntıya eşlik eden aşağıdaki durumlarda bir doktora görünmek gerekir: Ateş, sarılık, kilo kaybı, ciltte ve göz beyazlarında sarılık, solukluk, halsizlik, çabuk yorulma, kaşıntının günden güne şiddetinin artması, hamilelik durumunda oluşan kaşıntılar, şiddetli karın ağrısının eşlik ettiği kaşıntılar.

ALERJİK OLANLAR İLAÇ KULLANIRKEN DİKKAT

Gebelerde safra asitlerinin yükselmesine bağlı kaşıntılar olabilir. Bu kaşıntılar annenin konforunu bozup hayat kalitesini düşürebildiği gibi bebeğin de oksijensiz kalmasına yol açarak anne karnında ölümüne sebep olabilir. İlaçlar da hassas kişilerde kaşıntıya yol açabilir. Başta penisilin grubu antibiyotikler olmak üzere vitaminler ağrı kesiciler kaşıntıya neden olabilir. Esasen hassas kişilerde tüm ilaçlar aynı etkiyi gösterebilir. Özellikle alerjiye eğilimli bünyeleri olan kişiler ilaç kullanırken dikkatli olmalıdır.
 
Üst