• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kavgam ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Draneun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Draneun

V.I.T.R.I.O.L
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
13 Yıl 3 Ay
Geldik kavgalarımıza ..
Olay biriyle saç başa girmek değil fikir çatışmalarımdır.
Konunun ismi bu olmasa idi eğer ' Saçmalamalarım ' olurdu.
Her neyse ... :)

Çoğu insan bazı şeylerin Farkında olmadığımızı , bunlardan haberdar olmadığımızı sanıyor. Keşke haklı çıksalar..
Keşke her zaman tanıdığımız gibi , ( hayal ettiğimiz ) gibi kalsalar
Seneler boyu süregelen klişe bir laf şimdi ne kadar dogru
Gerçekler acıdır...
Her gerçeğin kaderi acı olmak mıdır ?
Bilmiyorum.. Dogrusu bildiğimi sandıklarımdan bile şüpheliyim artık...
Tek bildiğim Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
ne Sen ne Ben
Ne de bir başkası benim gibi olacak ne de başkası sen gibi
Sanırım geride tarifi mümkun olmayan boşluklar bırakıyoruz..
Zamanda yok oluyoruz.
Sustukça zaman siliyor bizi. Ne bir eser kalıcak geriye ne bir iz ,
Korkuyorum sendelemekten, düşmekten ,
Korkuyorum
Sonra zaten en dipte olduğumu görünce rahatlıyorum
Neden mi ?
Düşecek başka neresi kaldı ki şimdi
Ne kal diyen yanıma kulak verebiliyorum, ne git diyen tarafıma
Arafta gibiyim
Aslında ben neyim ?
Ben kimim ?

Lidia
23.23 10.08.2013

Bazı şarkıların sözlerinin taşıdığı anlam ağırdır işte öyle güzel bir şarkıyla devam edip noktalıyorum ...

Ezginin Gunlugu - Eksik Bir Sey - YouTube

Eksik bir şey mi var hayatımda
Gözlerim neden sık sık dalıyor
Eksik bir şey mi var hayatımda
Gökyüzü bazen ciğerime doluyor

Öyle bir şey ki bu, kolay anlatamam
Atsan atılmaz, satsan satamam
Eksik bir şey mi var, anlayamam
Bak çayım sigaram, her şeyim tamam

Kalksam duraktan dolmuş gibi
Arka koltukta unutulmuş gibi
Terliklerimle, gelsem sana
Sonunda aşkı bulmuş gibi

Bu aksesuarla şarj etme desteklenmiyor ...
Bi ara bi telefon kullanıyordum. Her koyduğumda ' bu aksesuarla şarj etme desteklenmiyor ' diye hata veriyordu . Bende de inat
Destekliceksin diyip ha bire takıp çıkarırdım. 7. İnde falan artık desteklerdi :D yarım saat odaya giderdim şarjın yüzdelik dilimi artacağına düşmüş bile . Görüyormusun telefonun yaptığını ben gittikten sonra desteklememiş meğerse.
Gelelim konuya ;
' Bu olayda ben ileriye doğru gitmek için çaba gösterirken aslında o beni nasıl da geriye doğru çekmiş. '
Hayatımızda her iş kolaylıkla olmuyor. Ama zorluklara göğüs germeliyiz demicem. Çünkü karşındaki insan bunu - istemiyorsa -yaptığın şey o kadar faydasızki. Zorlarsın olur ama arkanı döndüğün anda yarı yolda kalırsın. (Bkz: Telefon) baktın olmuyo bakmayacaksın bir daha yani. :)
Günümüz dili ; Keklenirsin çok fena.
Yanındayken senleymiş gibi olur arkanı döndüğün anda aslında hiçbir zaman seninle olmadığını anlarsın. . .
Ne diyorduk ;
Bu aksesuarla şarj etme desteklenmiyor ...

Lidia ...
Teoman - Uçurtmalar - YouTube

En sevdiği ses, çocuk sesi
Oysa, anne olmayı istememiş
Yıllar var ki kendi
Hiçbir zaman kök salmamış ki
Sırf birgün çekip gidebilmek için

İpleri dolaşmış uçurtmalar misali
Ne beraber uçabildik, boşverip şu dünyayı
Ne gidebildik kendi yolumuza
Rüzgarda savruk, başına buyruk
Senle ben ...​

Ey sevgili ! Ey dost ! Ey bilmem ne !
Sana anlattıklarım bir kitabın önsözü olamayacak kadar kısaydı..
Hala beni tanıdığını mı sanıyorsun ?

Bir insanı tanımak ve anlamak için neler yaşadığını bilmeniz gerekir. Onun dünyasına girmek gerekir. Seri katillerle ilgili araştırma yapanların çoğu geçmiş yaşantısına bakar.
' Çünkü geçmiş iz bırakır '
Bunu deyince çoğu kişi daha önce kimlerle sevgili oldun hadi anlat diye. Kavrıyorlar ilginç.. Yaşadıkları bundan ibaret sanki ...
Çocukluğunda en sevdiği , en korktuğu şey
Başına gelen kazalar , kötü olaylar ..

Bir insanla samimiyetinizi paylaştığınız duygu ve düşünceler değil canım cicim bebeğim gibi laflarla değerlendiren bir toplumdayız.
Şairin dediği gibi fazla yakınlığın getirdiği uzaklıktayız...
Sonrada herkes beni sırtımdan vurdu. Peki sen kime sırtını döndüğüne bir baktın mı ? Bana sakın bunu ondan beklemezdim deme elbette beklemediğin insanlarda çıkacak ama çoğundan zaten bunu bekliyordun kandırma kendini ...
Ne demişler
' Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır '
İşte böyle bir insana güven ve onu tanı. Zaman ayır ona. Hal hatır sormak değil birini kazanmak istiyorsan , ona samimiyet kurmak değil onu anlamaya çalış. Kendini anlatsın sana . Kendi yaşamını , yaptıklarını ..
Sende ona anlat. Yan yana yapmadığınız şeylerden haberdar olun. Bir süreden sonra alışkanlık olacak karşımızdakine anlatma isteği duyacaksınız. Ancak böyle onun yokluğunu hissedersiniz. Canım cicim laflarının yokluğunu değil... Ama nerdeeeee ben bunları deyince l*n evlencez sanki diyorlar. Ama dediğim gibi arkadaş veya sevgili birinin hayatında yer almak istiyorsan onun dünyasına gir.
Lidia...
Düş Sokağı Sakinleri - Veremem Sana Acımı - YouTube

.

Veremem sana acımı
Kirlenir dünya
Şehrin boş sokakları
Islanır gözyaşıyla
Kovalar arabalar
Arkamdaki aynayı
Kırılınca biter anlarım
Düşümdeki rüya

Veremem sana acımı...

Günümüzün popüler sorusu Müzik tarzın nedir ?
Prensip olarak bir tarzım yok benim. :)
Geçenlerde biriyle aramda bir konuşma geçti ve bu soruyu yöneltti bana
Şaşırdım bir bakıma önceden tanımadıkları insana nerdensin , yaşın kaç , boyun kaç v.s derlerdi. Üst level'a atladık. ( Araya bir iki ingilizce kelime atıyımda cool görüneyim. :) )Şimdi kültür sahibi insanlarız :)
Her neyse
Bir tarzım yok dedim. Müzik tarzım Düşüncelerim. Düşünceler ne kadar değişkense müzik tarzında o derece değişken. Yeri gelir bu kulaklar Metallica dinler yeri gelir Erkin Koray , yeri gelir Şebnem Ferah , yeri gelir Edith Piaf ( Ne yermiş arkadaş. :D)
O an düşüncelerimde ne varsa şarkıda da o var işte.
Kendinden bir parça bulmalı insan (bkz: Günümüz popüleri Gökhan Özen : Budala şarkısı. İnsanlar kendinden çok parça buluyor bu parçada bilmem anlatabildim mi :) )
yada sende kalan eksik yanı tamamlar , söyleyemediklerini anlatır şarkı, anıları hatırlatır..
( Bu yüzden ah bu şarkıların gözü körolsun :) )
Müzik tarzın ne ? Yok tarzım ama arabesk dinleyemem mesela . Söyleyiş tarzları veya herhangi bir şey beni iter bu müzikten. Duygu düşünceden yoksun pop şarkılarına ne demeli ? Dinlemem. Hoşuna giden dinlesin yadırgamam. Düşünceler farklıdır. ;)
Ama sırf metal dinlemiş olmak için de dinleyemezsin ki ?
Veya tarzın metal diye türküden yoksun bırakmaz ki insan kendini ?
Günümüz yanlış düşüncesi tarzın buysa onun dışındakiler umrun olmaz.
Yanlış bir düşünce. Bir şeye bağlı kalcaksın diye sevmediğin parçaları dinleyemezsin veya sevdiğin parçaları o gruba girmiyor diye bir köşeye atamazsın.
Sırf etrafdan itibar görmek adına ben metal rock pop vs dinliyorum diye dolaşılnaz etrafta
Biri demişti ya hani bu hayat başkası olmak için çok kısa , buna hak verip bu hayat istediğimiz şeyleri yapmak için de kısa diyip isteklerimizi lütfen önplana alalım. Şimdi bu kadar yazının ardından akla gelen tek soru ; Bu kız kime yazdı l*n bu kadar yazıyı :D
Okudun belki bu yazıyı keşke okumasaydım da dedin ama
Prensip olarak başkaları beğensin diye de yazı yazmıyorum. :)
İyi Geceler ..

Lidia...

Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien - YouTube

Uzun zamandır dinlemiyordum kendimi ve uzun zamandır konuşmuyordum da doğrusu. Garip beni en iyi anlayacak kişi ben iken kendimi bile nasıl yalnız bırakabildim ?
Bazı insanlar ne gitmeyi başarır ne doğru dürüst kalmayı . Rüzgarın seni nereye götüreceğini bilmeden yol alırsın.
Bazen başkasından değil kendinden uzağa gitmeye çalışırsın. İnsanlar sıkıcı . Öyle ki kendinden bile sıkılırsın.
Sıkılıyorum çok. ne zamandır yağmur yağmıyor. Ne zamandır cama vuran damlaların birbirine nasıl karıştığını izleyemiyorum. O güzel toprak kokusunu içime çekemiyorum. Yada yağmurun altında durup damlaların yüzüme vuruşunu hissetmiyorum .
Lanet olsun yoksa yağmurda mı bıraktı beni ?
Bu satırları deniz kenarında hafif bir rüzgarla yazmak varken önümdeki üç saksıya, kenarına telefon numarası yazılmış kağıda ve zorla esiyormuş gibi davranan rüzgara karşı yazıyorum. Sonuç olarak yazıyorum. Düşüncelerim omuzlarımda beni çok yorduğu için yazıyorum. Ne yaptığımı biliyorum Mu ? Ne yazıkki bilmiyorum. Sanırım vazgeçmeyi öğreniyorum...
Kolay gelsin bana :)
Lidia...

Ne kadar yorgunsun Kaç yaşındasın ki sen? On dokuz mu gerçekten?
Bilmiyorum
Aslında bıktın sen Yordu seni bir şeyler Dayanamıyorsun Ama hayatta seni hala sevenlerdüşünenler var Aklındalar hep Onlara kıyamıyorsun Anlıyorum Ama yorgunsun Yüzüne baktığımda gördüğüm sen değilsin artık Gözlerine çökmüş kendi karanlığın Nerde o eski yaşam sevincin? Eski mi oldu gerçekten? Pek gülmüyorsun değil mi artık? Yoksa pamuk şekeri de mi sevmiyorsun? Üzüldüm
Aslında sadece bir kişi var biliyorum Seni ayakta tutuyor Kendi karanlık düşüncelerin boğmuyor seni onun yanında İyi ki var Anlıyorum seni Yoksa hep boşverecektin Sen sadece boşverecektin
Peki gözlerinin altı niye mosmor? Uykusuz musun sahi? Uyuyamıyor musun nicedir? Düşüncelerin uyutmuyor Ben söylediğimde kızıyorsun ama kuruntuların uyutmuyor işte Belki de sen haklısın Sade bir kahve yapıp uykuya meydan okuyorsun sadece Düşüncelerinden değil hani Aslında uyumamalısın DoğruKabusların da bırakmıyor peşini Anlayabiliyorum Asıl sebebi bu değil mi?
Özledim seni biliyor musun? O çılgın rengarenk insanı özledim Niye yapamıyorsun ha? Anlasana Sen bu değildin Bak itiraf zor değil Sadece onun için yap Onun için güçlü olsana Seviyorsun madem neleri ortaya koyduğunu göstersene Böyle yapamazsın Bu halde yapamazsın Biliyorsun işte sen de
Ah ne çok dert dinledin sen Ne kadar zorladın kendini Nasıl da benimsedin acı olanları YapmamalıydınSana söylemiştim ben Dinlemiyorsun değil mi? Dinlemeyeceksin de hiç bir zaman Başına buyruk olmaya alıştın
Bak kendini ne hale getirdin Gör artık Hadi kalk sadece Denemeyi seversin sen Yaparsın da biliyorumHadi kalk Sonra koş Beyninin gidebildiği yeşilliklere kadar Özlediğin haline kadar Koş sadece Ama arkana bakma Beni görmen işe yaramayacak Ben senin en kötü halinim Ben bir katilim Senin renkli dünyanın katili Uçsuz bucaksız düşüncelerinin önündeki engel Sana git diyorum ben Ne duruyorsun? Hadi git Kendine gel Karşımda seni görmek istiyorum ben bu ölümü özlemiş ona susamış suratı değil Seni yaşamı görmek istiyorum ben Git hadi
Hoşça kal...

Hoşça Kalamadım.

Alıntıdır...

whataboutnowbythailinhip7.jpg

Kimseye Soramıyorum Seni,
KirLenme Diye Hiç Öpmedim ya..
BeLki Başkasını Seversin diye,
Hic SöyLemedim sana Sevgimi...
Boğazımda Düğümsün...
Yutkunsam gideceksin,
Yutkunmasam... ÖLürüm ...

Şimdi soruyoruz kendimize hangisi adam diye ?
Kızlara yaranmak için her dediğini yapan zavallılar mı ?
Para verip kendini alemin KRALI sanan gerzekler mi ?
Hangisi adam bunların ?
Cevap ; İkiside adam
Bu devirde yetkisi olan ADAM !
Bu devirde fake hesaplı kızların kı*ının dibinden ayrılmayıp aç köpekler gibi dolananlar adam ?
Anlatabildimmi?
Ne yoksa tanıdık mı geldi bu hikaye hıhım evet ondan işte...
Yokum artık...

Açıklama ; Yazılarımda beğenilme veya tepki alma gibi bir kaygım olmadı.
Tek kaygım Yanlış insanların üzerine alınmasından yanaydı.

Gelelim bugünün konusuna :
Bugün Charles Bukowski hakkında bir yazı okudum ve bir sözü hatırımda kaldı :

' Sığınak çukurlarında melek bulunmaz '

Bukowski lugatı göz önüne alındığında seksüel anlamda söylenmiş olması aşikar.Çoğumuzun aklına ilk gelende bu .Ama ben olaya şöyle yaklaşıyorum.

Şimdi bir kız tanıyalım. Hayata gözlerini kimsesizler yurdunda açmış bir insan. Yaşı da 20 olsun hadi.
Nasıl biri olsun peki ?
Hayatı anlamaya başladığı ilk günden zor olacağını anlayan biri.
Her türlü pisliği görmüş biri.
20 yaşında koca bir kadın olsun.
Çocukluk nedir bilmeyen , gözlerini açtığı her andan kapayacağı ana kadar güven ve huzurun tadına varamayacak biri.
Attığı her adımın kendini hangi çukura sürükleyeceğini bilmeden güçlü ve sağlam adımlarla ilerlemeye çalışan biri.
Yanlış limanlarda bulunup , yanlış zamanlarda yelken alan biri.
Can kırıklarını kendine batırıp kendi kanında boğulan biri.
Seksüel bir şey aramaya gerek yok karanlığı kendi içinde bulan biri.
Benim aklıma gelen buydu. Bu kişinin hayatıydı ve hayata duyduğu nefretiydi.
Kendini bile sevmedi.
Sığındığı yer kendi kalbiydi.
Melek değildi .
Şeytan hiç değildi.
Sadece bir - hiçti -
Evet sığınak çukurlarında melek bulunmaz ; Orası hiçlerin yeri ...

Dipten Not : Bu olayda bahsi geçen kişi ve kurumların gerçekle bir ilgisi olmayıp tamamen hayal ürünüdür. ; )

Lidia ...

Ve tabi şarkı :

Şarap-Lanetli rapunzel.wmv - YouTube
Masalımız kitaptakine
Benzemiyor bilirim
Kendi kendine esir olmuş
Lanetli rapunzelim ...

Açıklama ; Yazılarımda beğenilme veya tepki alma gibi bir kaygım olmadı.
Tek kaygım Yanlış insanların üzerine alınmasından yanaydı.

Gelelim bugünün konusuna :
Bugün Charles Bukowski hakkında bir yazı okudum ve bir sözü hatırımda kaldı :

' Sığınak çukurlarında melek bulunmaz '

Bukowski lugatı göz önüne alındığında seksüel anlamda söylenmiş olması aşikar.Çoğumuzun aklına ilk gelende bu .Ama ben olaya şöyle yaklaşıyorum.

Şimdi bir kız tanıyalım. Hayata gözlerini kimsesizler yurdunda açmış bir insan. Yaşı da 20 olsun hadi.
Nasıl biri olsun peki ?
Hayatı anlamaya başladığı ilk günden zor olacağını anlayan biri.
Her türlü pisliği görmüş biri.
20 yaşında koca bir kadın olsun.
Çocukluk nedir bilmeyen , gözlerini açtığı her andan kapayacağı ana kadar güven ve huzurun tadına varamayacak biri.
Attığı her adımın kendini hangi çukura sürükleyeceğini bilmeden güçlü ve sağlam adımlarla ilerlemeye çalışan biri.
Yanlış limanlarda bulunup , yanlış zamanlarda yelken alan biri.
Can kırıklarını kendine batırıp kendi kanında boğulan biri.
Seksüel bir şey aramaya gerek yok karanlığı kendi içinde bulan biri.
Benim aklıma gelen buydu. Bu kişinin hayatıydı ve hayata duyduğu nefretiydi.
Kendini bile sevmedi.
Sığındığı yer kendi kalbiydi.
Melek değildi .
Şeytan hiç değildi.
Sadece bir - hiçti -
Evet sığınak çukurlarında melek bulunmaz ; Orası hiçlerin yeri ...

Dipten Not : Bu olayda bahsi geçen kişi ve kurumların gerçekle bir ilgisi olmayıp tamamen hayal ürünüdür. ; )

Lidia ...

Ve tabi şarkı :

Şarap-Lanetli rapunzel.wmv - YouTube
Masalımız kitaptakine
Benzemiyor bilirim
Kendi kendine esir olmuş
Lanetli rapunzelim ...

Fena Değil.
Bi Charles sever olarak, söylüyorum.

Geri