• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaybedecek Birşeyin Kalmaması Özgürlük Galiba ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Draneun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
p8r4v.jpg

Kalbinin ne kadar kırıldığını,
tekrar kullanmak istediğin zaman anlarsın...​

.
. . Kendi kendime konuştuğum kadar, kimseyle konuşmuyorum. Sebep delilik değil, sadece bilirim ki insanı sadece en iyi kendi dinler.

Bob Marley .

. Anladım ki: İnsanlar; Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. ... Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar..
Şems-i Tebrizi​

. . Nietzsche : insanlar ışığın çevresinde toplaşırlar,daha iyi görmek için değil,daha iyi parıldamak için..​

. . MURATHAN MUNGAN - YÜKSEK TOPUKLAR

Her insan kendi olması karşılığında topluma bir bedel öder. Az ya da çok ama mutlaka bir bedel... Kimse bedelsiz kendi olamaz. Bu bedel çoğu kez yalnızlıktır...

Kendinizi bir ölçüde de olsa kayıtsızlaştırabilirseniz ayakta ve hayatta kalabileceğiniz konusunda hayat dayatıcı oluyor. İşte o zaman ne cebinizdeki para, ne içinizdeki merhamet artık hayata yetmiyor...

HolySpectre bir sen okuyorsun zaten düşüncelerini bekliyorum. :)

. ‎- Öfff... eski sevgilimi hatırladım ya...

- Hangisini ?

- Ya işte onu hatırlayamadım. Hiç birisinin sana sahip olduğunu düşündüğün oluyor mu, ya da bir şeyin?

- Evet, evet farkettim bunu. Her farkettiğimde de gitmek istedim. Bazı insanlar aile kurmaya önem verirler, yani buna değer verirler. Bazıları ise başka birtakım şeylere, değer verirler. Bunlara değer verirken niye değer verdiğini düşünmez birey, toplumun içinde erimiş olan birey. Hem toplum koleje girmeyi değer olarak sunduğu için artık o kişiliğini yok sayma halidir; koleje girmek için yarışır, üniversiteye girmek için yarışır, iyi bir işe girmek için yarışır, güzel bir kadınla evlenmek için yarışır, devamlı bir yarış ve kazanma zorunluluğu.

- Aslında kazanmak nedir ki? En büyük zaferi kazandığında bir Antonius olduğunu düşün, Paris'e geldiğini ve o takın altında olduğunu ve bütün insanların senin altında olduğunu düşün ve gücün en üstünde olduğunu... Yalnız kaldığın o anda, "ne oldu be, şimdi ne olacak?" diyorsan kaybedensin sen. Kaybetmişsin. Yani o anda en büyük zaferin içinde kaybetmişsin.

- Peki bunun farkında olmak, yaşlı bir kızıl derilinin dediği gibi, hayatın bize sunamadıklarını mı sunar; yoksa bir radyo dinleycisinin dediği gibi, sanat diğer tüm şeyler gibi seks için midir? Yaşlı bir kızıl derili ne kadar yanılabilir?

- Bazen yanılabilir.

- Bazen susar.

- Bazen konuşmak ister.

- Bazen dinlemek ister.

- Bazen yalnız kalmak ister.

- Bazen arkadaş ister.

- Bazen gitmek ister.

- Gider bazen.

- Bazen gidemez.

- Bazen hiç gidememekten korkar.

- Bazıları sonsuz neşeye doğar.

- Bazıları sonsuz geceye.

- Bazen ölürsün.

- Bazen ölemezsin. Bazen bütün koşullar uygunken bile ölemezsin.

- Bezen kendinden uzaklaşmak ister insan.

- Bazen gidersin, sırf dönebilmek için.

- Bazen ağlarsın bayağı.

- Bazen ağlayamıyorsun bayağı bayağı.

- Bazen içiyorsun. Bazen çok ama çok fazla içmek istiyosun da bazen sen zaten içmeye gidiyosun. Bazen Acıbadem'den bir taksiye biniyorsun Kadıköy'e diyorsun, bazen yüzüne bile bakmıyor.

- Bazen bir kadın geliyor, oturuyor karşına ve ağlıyor.

- Kadınlar hep ağlıyor.

- Bazen bir kadın sana en çok korktuğum şey bir kadının göz yaşıdır diyor, kendi adına, eğer çok sevdiysen diyor, yani çok sevdiysen, oysa bilmiyor ki sevmek de bir ân'a ait.

- Her şeyin başı su.

- Felsefenin de.

Kaybedenler Kulübü ..

. Farklı başlıyor hayaller düşünceler. İstediklerin yani kafandakiler hep güzel şeyler oluyor düşündükçe mutlu oluyorsun. Diyorsun ki ’ bu sefer kesin. Bu sefer her şey güzel olacak. ‘ Güzel de başlıyor aslında. İstediklerin teker teker oluyor mutlu oluyorsun mutlu oluyorsunuz. Zaman geçiyor vakit daralıyor sevgi azalıyor. Pembe bulutlarla kaplı düşler yerini önce griye bırakıyor. Yavaş yavaş kararıyor aklındakilerhayaller…

Sonra sevgi azalıyor vakit iyice daralıyor. Yıpranıyorsun yıpratıyorsun. Güzel başlayanlar kötü bitiyor. Üzülüyorsun. Bir daha asla diyorsun olmaz diyorsun. Oluyor ve sen yine yapıyorsun. Sonra alışıyorsun sigaraya başlıyorsun. Alkol geliyor ardından uykusuz geceler derken yavaş yavaş tükeniyorsun.

Farklı hayal ettiğin her şey ’ gerçekten farklı ‘ bitiyor. Sen ölüyorsun ama bir yerlerde birileri hala ’ farklı başlıyor ‘​

.

Gözlerimin ne kadar uzağa daldığı bilmediğim bir anda

İki kuş kondu önümdeki soğuk cama

Biri diğerine baktı ve ağladı

Diğeri küçük ayaklarıyla döndü ve bakmadı

Ağlayan gökyüzüne baktı ve yağmur yağdı birden

Diğeri aldırmadı ıslanmamak için sıçradı aniden

Yağmurda ağlayan kuş yere baktı ve sonra diğerine

Diğeri yere baktığını gördü ama özgürlüğü gördü ileride

Sonra yan pencereden biri çıktı ve ağlayan kuşu alırken

Diğeri uçtu ileri dağlara doğru özgürlüğü ciğerlerine çekerken

Ağlayan kuş esir oluyordu işte diğeri gözden kaybolurken...

Bazen ağlamak da çözümdür , bir yere sıkışıp yüzünü kapatmakta ama bu çözümler sadece kendinedir.Hayatta değişen bir şey olmayacak..​

. . Her şey çok güzel olacak' masalı yerine,
'kötü şeyler de olacak ama yanında olacağım' samimiyetini seviyorum.​

. . MURATHAN MUNGAN - YÜKSEK TOPUKLAR

Her insan kendi olması karşılığında topluma bir bedel öder. Az ya da çok ama mutlaka bir bedel... Kimse bedelsiz kendi olamaz. Bu bedel çoğu kez yalnızlıktır...

Kendinizi bir ölçüde de olsa kayıtsızlaştırabilirseniz ayakta ve hayatta kalabileceğiniz konusunda hayat dayatıcı oluyor. İşte o zaman ne cebinizdeki para, ne içinizdeki merhamet artık hayata yetmiyor...

HolySpectre bir sen okuyorsun zaten düşüncelerini bekliyorum. :)

Gerçekten çok dogru cümleler. Aynen bunları yaşıyorum zaten insanlardan uzak durmamın sebebi 2 halin ortasını bulamamak diğerleri gibi davranamıyorum eğer ki diğer insanlar gibi yapmacık olursam kendimi Suçlu hissediyorum. bu sebeple yanlızım. yanlızlığı seviyorum, sessizliği seviyorum, kendimi dinlemeyi seviyorum, düşünmeyi seviyorum. balık tutmayı işte bu yüzden seviyorum.

Gerçekten çok dogru cümleler. Aynen bunları yaşıyorum zaten insanlardan uzak durmamın sebebi 2 halin ortasını bulamamak diğerleri gibi davranamıyorum eğer ki diğer insanlar gibi yapmacık olursam kendimi Suçlu hissediyorum. bu sebeple yanlızım. yanlızlığı seviyorum, sessizliği seviyorum, kendimi dinlemeyi seviyorum, düşünmeyi seviyorum. ve en önemlisi gölde balık tutmayı işte bu yüzden seviyorum.

Yine hemfikirim. Özellikle suçluluk duygusunda. :)

pdcg7.jpg

Herkesin intihar şekli farklıdır ..​

pdchx.jpg

Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.

- Albert Einstein​

HolySpectre burası bizim sayfamız artık. :D

İstedigini düşündüklerini paylaşabilirsin. :)

Geri