- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590

Ocakta
4 - 6 Kişilik
30-60 dk
Yapımı için malzemeler
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç akpancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Keledoş tarifi Nasıl yapılır?
Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin.
Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin.
10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Üzerine tereyağını ekleyin.
Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun…